E-mails fragtet med lastbil kostede 202.600 kroner

7. maj 2010 kl. 10:351
Statsforvaltningernes fragtede sidste år udprintede e-mails med lastbil rundt til afdelingskontorerne for 202.600 kroner, viser ny opgørelse. Statsforvaltningen Syddanmark stod for halvdelen af udgifterne.
Artiklen er ældre end 30 dage

Papirbaseret sagsgang holder i bogstaveligste forstand hjulene i gang i Danmarks statsforvaltninger. Som Version2 tidligere har afsløret, bliver indkomne e-mails printet på hovedkontoret, hvorefter de lægges i sagsmapper og fragtes med lastbil til afdelingskontorerne rundt om i landet.

Nu har Indenrigs- og Sundhedsministeriet på opfordring fra Socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan lavet en opgørelse over, hvad de reelle omkostninger ved den praksis er.

Samlet kommer regningen op på 202.600 kroner, hvoraf halvdelen ? 101.000 kroner stammer fra Statsforvaltningen Syddanmarks transport af sagsmapper de 127 kilometer mellem Aabenraa og Odense.

»De penge kunne bruges langt bedre andre steder,« har Yildiz Akdogan tidligere udtalt til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ordene faldt, da Version2 afdækkede Statsforvaltningen Midtjyllands udgifter til 61.000 kroner, og dertil kommer - ud over de 101.000 fra Statsforvaltningen Syddanmark - statsforvaltningerne Hovedstaden og Sjælland med hver 20.000 kroner i transportudgifter.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
7. maj 2010 kl. 13:57

På sygehusene klager håndværkerne over at der bruges millioner til ændringer af ændringer af ændringer der laves om. I kirkerne klages der over at der skal bruges millioner til at bygge badefaciliteter til graveren selv om han bor lige ved siden af. Pengene til en "Spare-ombudsmand", som kunne tage sig af offentlige instansers barokke overforbrug, ville være givet godt ud