E-mails fragtet med lastbil kostede 202.600 kroner

1 kommentar.  Hop til debatten
Statsforvaltningernes fragtede sidste år udprintede e-mails med lastbil rundt til afdelingskontorerne for 202.600 kroner, viser ny opgørelse. Statsforvaltningen Syddanmark stod for halvdelen af udgifterne.
7. maj 2010 kl. 10:35
errorÆldre end 30 dage

Papirbaseret sagsgang holder i bogstaveligste forstand hjulene i gang i Danmarks statsforvaltninger. Som Version2 tidligere har afsløret, bliver indkomne e-mails printet på hovedkontoret, hvorefter de lægges i sagsmapper og fragtes med lastbil til afdelingskontorerne rundt om i landet.

Nu har Indenrigs- og Sundhedsministeriet på opfordring fra Socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan lavet en opgørelse over, hvad de reelle omkostninger ved den praksis er.

Samlet kommer regningen op på 202.600 kroner, hvoraf halvdelen ? 101.000 kroner stammer fra Statsforvaltningen Syddanmarks transport af sagsmapper de 127 kilometer mellem Aabenraa og Odense.

»De penge kunne bruges langt bedre andre steder,« har Yildiz Akdogan tidligere udtalt til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ordene faldt, da Version2 afdækkede Statsforvaltningen Midtjyllands udgifter til 61.000 kroner, og dertil kommer - ud over de 101.000 fra Statsforvaltningen Syddanmark - statsforvaltningerne Hovedstaden og Sjælland med hver 20.000 kroner i transportudgifter.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
7. maj 2010 kl. 13:57

På sygehusene klager håndværkerne over at der bruges millioner til ændringer af ændringer af ændringer der laves om. I kirkerne klages der over at der skal bruges millioner til at bygge badefaciliteter til graveren selv om han bor lige ved siden af. Pengene til en "Spare-ombudsmand", som kunne tage sig af offentlige instansers barokke overforbrug, ville være givet godt ud