E-mail-lastbilen kører videre til 2012

4 kommentarer.  Hop til debatten
Elektronisk sags- og dokumenthåndtering har lange udsigter i Statsforvaltningen. Lastbilen, der fragter udprintede emails tværs gennem Jylland kører først i garage i 2012.
19. april 2010 kl. 10:49
errorÆldre end 30 dage

Den it-løsning, der kan stoppe Statsforvaltningen Midtjylland i at udprinte emails på hovedkontoret i Ringkøbing for derefter at fragte dem 137 kilometer med lastbil til afdelingskontoret i Århus, bliver tidligst klar i 2012.

Det fremgår af et svar fra Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder til Christian H. Hansen fra det nye parti Fokus, der har spurgt ministeren:

»Er ministeren enig i, at det er tåbeligt at udprinte e-mails og fragte dem 137 kilometer pr. lastbil, og vil ministeren oplyse Region Midtjylland om, at der findes mere hensigtsmæssige og indlysende fremgangsmåder.«

Bertel Haarder undgår behændigt at kommentere graden af tåbelighed i den valgte løsning, men fokuserer i svaret i stedet for på, at email-lastbilen formentlig kører sin sidste tur i løbet af 2012.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Sagsgangene i forbindelse med modtagelse af elektronisk post er bl.a. tilrettelagt ud fra hensyn til statsforvaltningernes nuværende it-platform. Statsforvaltningerne har udarbejdet en effektiviseringsplan, som bl.a. omfatter indførelse af fuld elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH). Det er hensigten, at arbejdet med kravspecifikation indledes i 2. halvår af 2010 med henblik på implementering af ESDH i 2012,« skriver ministeren i sit svar.

Bertel Haarder forventer, at ESDH i alt væsentligt vil sætte en stopper for den papirbaserede sagsgang mellem de to kontorer.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
19. april 2010 kl. 12:55

Jeg er ikke sikker på at jeg har forstået det her korrekt - hvorfor er de lige de ikke bare videresender de e-mails? Eller tilgår den server hvor de ligger på direkte fra Århus?

2
19. april 2010 kl. 15:41

Igen et eksempel på frås fra de offentlige myndigheder, men det er jo også "bare" skattekroner! Piben fik en anden lyd, hvis de selv skulle betale ud af egen lomme!!!!