De rigtigt sikkerhedsbevidste fylder USB-portene på pc'en med epoxy for at forhindre, at portene bliver brugt til at snige ondsindet software ind eller fortrolig information ud. Og selvom det måske kan være et drastisk skridt for flertallet, så bør man alligevel være forsigtig med USB-porten.
Det gælder også tilsyneladende - for computeren i hvert fald - harmløse enheder som en e-cigaret, der kan oplades via USB. Det påpeger det tyske offentlige it-sikkerhedsråd i en advarsel.
USB er de seneste år blevet standardformatet til opladere til små batteridrevne apparater, som ikke kun omfatter smartphones og pc-tilbehør, men alt fra små ølkølere og bordventilatorer, til skumpilskanoner og altså også e-cigaretter.
Men USB giver ikke kun strøm til enhederne. Der kan også etableres en dataforbindelse, og hvis en e-cigaret optræder som et ekstra tastatur over for styresystemet, når forbindelsen etableres, så vil det have forholdsvis vide beføjelser, advarer de tyske myndigheder.
Truslen fra USB har hidtil primært kommet fra hukommelsesenheder, der har været inficeret med malware, men det samme princip vil kunne bruges, hvis e-cigaretten er udstyret med en chip, og den på et tidspunkt er blevet udstyret med malware.
For at være på den sikre side bør man benytte en almindelig USB-oplader i stedet for pc'ens USB-port til enheder, der ikke behøver kommunikere med pc'en.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.