E-boks vinder digital dokumentboks- og NemSMS-udbud

29. maj 2009 kl. 11:021
E-boks har vundet det ellers skrottede udbud af en løsning, der kan gøre al kommunikation med det offentlige digital fra 2012.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Lyden af kuverter fra det offentlige, som dumper igennem brevsprækken, bliver fra 2012 meget sjælden.

E-boks har netop skrevet under på en kontrakt med Økonomistyrelsen om at udvikle den fællesoffentlige digitale dokumentboks og NemSMS, der skal sikre, at al kommunikation med det offentlige om tre år kan ske digitalt.

»Vi er glade for at skrive kontrakt med e-Boks om levering af den helt nye fællesoffentlige kommunikationsløsning. e-Boks har tilbudt en rigtig god løsning til en konkurrencedygtig pris, og vi glæder os meget til samarbejdet om at effektivisere kommunikationen mellem det offentlige og danskerne. Den digitale Dokumentboks/NemSMS-løsning tilbyder nye funktioner, som vil komme rigtig mange myndigheder, borgere og virksomheder til gavn,« udtaler vicedirektør i Økonomistyrelsen, Thomas Fjeldberg i en pressemeddelelse.

Væsentlige elementer af løsningen forventes at kunne tages i brug af pilotmyndigheder allerede i begyndelsen af 2010. Borgere og virksomheder kan indtil da fortsat modtage dokumenter fra offentlige myndigheder i e-Boks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to systemer var ellers sendt i udbud med en forventet idriftsættelse i løbet af sommeren 2009, men i januar aflyste Økonomistyrelsen udbuddet på et tidspunkt, hvor CSC og E-boks stod tilbage som de to mulige vindere.

Nu er E-boks, der ejes af PBS og Postdanmark altså løbet med ordren.

»Vi er glade og stolte over, at staten har valgt e-Boks til at udvikle og drive denne vigtige del af Danmarks fremtidige digitale infrastruktur,« siger Henrik Andersen, adm. direktør, e-Boks.

Han fortæller, at den digitale dokumentboks bliver udviklet oven på den samme infrastruktur, som de sidste otte år har drevet E-boks-tjenesten. Dermed får alle 1,9 millioner eboks-brugere umiddelbar adgang til at kommunikere med det offentligere gennem deres eboks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herudover får man adgang til den nye digitale dokumentboks via bl.a. virk.dk og borger.dk, hvor man logger sig på med sin digitale signatur.

Den anden tjeneste, NemSMS, bliver integreret med den digitale dokumentboks, og man vil kunne få påmindelser og andre servicebeskeder sendt til sin dokumentboks såvel som til sin mobiltelefon. NemSMS vil blandt andet kunne bruges til at blive mindet om at aflevere bøger på biblioteket, til at se ændring af status på en venteliste, eller påmindelser om en aftale på sygehuset.

Både den digitale dokumentboks og NemSMS bliver gratis for borgerne at anvende.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
Indsendt af Anonym (ikke efterprøvet) den lør, 05/30/2009 - 10:02

Ingen tvivl om at digitalisering kan både gavne kvaliteten via en bedre tilpasning til behov og samtidig spare ressourcer.

Men det er blevet næsten forudsigeligt hvordan man begår fejl i centraladministrationen.

Hvorfor tvinger man en monopolkonstruktion ind som man-in-the-middle i offentlig kommunikation?

  1. Hvor er valgfriheden? På trods af at det er regeringen klare politik og dette område - om nogen - er 100% oplagt at lade borgeren selv bestemme hvordan han vil have sin kommunikation, så laver man worst case modellen med en centralt låst model? Hvad er meningen?

Medmindre nogen har en meget klar forklaring, så kan dette næsten kun opfattes som modarbejdelse af den siddende regering fra det antaget "neutrale" embedsmandssystem.

  1. Hvor er sikkerheden eBoks er karakteteriseret ved at man maksimerer risikoen ved både at ligge sig ind som man-in-the-middle hvor man både kan aflytte kommunikationen og koble uafhængige transaktioner. Profitværdien af den ekstreme og skævvridende kommercielle magtposition er åbenlys - Microsoft prøvede det samme for næsten 10 år siden og blev banken på plads - nu BETALER man en anden for at lave en endnu værre model med monopolmagt bag.

Medmindre formålet netop er overvågning og aflytning er det svært at få øje på nogen form for undskyldning for på den måde at ignorere hensyn som man i henhold til lovgivningen er forpligtet til at varetage.

  1. Hvor er åbenheden? Modellen skaber en kunstig begræsning på den åbne kommunikation ved at man tvinger kommunikationsen ind i et interface som ikke kan sikres (mod eBoks og dermed heller ikke mod andre).

Af hensyn til samfundsøkonomien er åbenhed og frihed til at innovere og sikre konkurrence en primær prioritet - alligevel gør man sit bedste for at eliminere begge dele.

Vi er vidst mange som gerne vil forstå hvad der foregår i en process a la denne - fordi effekten for samfund, skatteborgere og modtagere af kommunikationen er stærkt negativ. Man spilder millarder på at lave en konstruktion som underminerer digitaliseringsprocessen og systematisk vil skævvride markedet i retning af centrale monopoler.

De eneste som vinder er endnu en lovgivet monopolkonstruktion og de sorte teknokrater som vil sidde centralt og kontrollere alting.

Lad og gøre dette klart - der har aldrig været tale om et "udbud" som kan legitimere disse fejl - centralbureaukratiet har fra dag 1 skabt problemet ved at ignorere alle samfundshensyn og låse modellen som en uundgåelig fiasko. Og ignorere alle advarsler.