E-Boks rykker ind på det norske marked

Nu skal nordmændene lære at bruge den danske rudekuvert-tjeneste e-Boks, som 3,5 millioner danskere er tilmeldt.

Onsdag den 31. januar er dagen, hvor nordmændene får adgang til den danske rudekuvert-tjeneste på nettet, e-Boks.

Målet er at få solidt fodfæste i Norge og derefter rykke videre ind på de svenske marked, skriver e-Boks i en pressemeddelelse:

»E-Boks er skabt som en universel idé, der i princippet kan eksporteres til alle lande. Fordelene ved at udvide markedet er, at e-Boks med et større kundegrundlag får flere muskler til at produktudvikle brugervenlige løsninger og skabe større værdi også for vores danske kunder,« udtaler administrerende direktør i e-Boks, Henrik Andersen, i pressemeddelelsen.

Herhjemme er 3,5 millioner danskere tilmeldt tjenesten, som gør det muligt at modtage girokort, lønsedler, kontoudtog og lignende post digitalt i indbakken hos e-Boks.

E-Boks sender digital post til danskerne på vegne af 20.000 virksomheder. Det gælder blandt andet to millioner lønsedler hver måned.

Virksomheden hævder, at de digitale breve samlet set en besparelse i porto på mere end én milliard kroner i 2011.

e-Boks indtager Norge

Den 31. januar får nordmændene adgang til Nordens mest udbredte digitale postboks – e-Boks. Den danske digitale postboks har på forhånd indgået aftaler med en række norske virksomheder. Målet er, at e-Boks først skal placere sig som en af de foretrukne digitale distributører i Norge og dernæst i nabolandet Sverige.

e-Boks er Danmarks førende udbyder af sikker digital post, og går nu ind på det norske marked. Det sker med ti års solid erfaring og knowhow i ryggen. Lanceringen i Norge og derefter Sverige er en del af e-Boks’ vækststrategi, hvor det er naturligt at orientere sig mod nye forretningsområder. Norge er både geografisk set og med sin topplacering i FN’s E-Government indeks et oplagt marked for e-Boks.

"Jeg tror, den store interesse fra nordmændene hænger sammen med, at de med e-Boks får et gennemtestet produkt. Og at de kan tilmed høste af alle de erfaringer, vi har gjort os efter ti år på det danske marked. Med e-Boks får nordmændene en digital postboks, hvor sikkerheden er høj, miljøbelastningen lav og den økonomiske gevinst til at få øje på", fortæller Henrik Andersen, administrerende direktør i e-Boks.
40.000 nye kunder om måneden

e-Boks har i de sidste tre-fire år haft en støt vækst i Danmark med 40.000 nye brugere pr. måned, og nåede ved udgangen af 2011 3,5 millioner brugere i Danmark. e-Boks øgede sidste år mængden af dokumenter til lige under 200 millioner, hvilket resulterede i en miljøgevinst på 3.100 ton sparet papir.

e-Boks distribuerer digital post for 20.000 danske virksomheder, og sender hver måned 2 millioner lønsedler ud til danskerne. Totalt set gav det en besparelse i porto på mere end én milliard kroner i 2011.
e-Boks er en universel idé

Forud for den norske lancering den 31. januar har e-Boks skabt et solidt fundament, idet der på forhånd er tegnet aftaler med mere end ti norske selskaber heriblandt den globale sikkerhedskoncern G4S og flere banker og løndistributører.

"e-Boks er skabt som en universel idé, der i princippet kan eksporteres til alle lande. Fordelene ved at udvide markedet er, at e-Boks med et større kundegrundlag får flere muskler til at produktudvikle brugervenlige løsninger og skabe større værdi også for vores danske kunder", fortæller Henrik Andersen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Christian Nobel

Over en milliard i porto?

Hvis vi tager udgangspunkt i billigbreve (det meste er alligevel ikke af høj prioritet) til 6 kr. stykket, og det påståede antal brugere af E-Boks, så skulle hver bruger modtage 48 skrivelser om året - gennemsnit for alle!

Det lyder ikke plausibelt - og så burde man øvrigt offentliggøre driftsomkostningerne ved E-Boks, før man man fører sådan en udmelding til torvs.

Endnu et smart udsagn fra Teller koncernen for at prøve at gennemføre endnu mere kontrol og formynderi, for på den måde at kunne tjene endnu flere penge på et statssanktioneret monopol - er der snart ikke nogen politikere der kan indse at dette er skingrende vanvittigt og samfundsskadeligt?

  • 5
  • 3
Christian Nobel

Jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle være gennemsnitsbruger, så jeg tror det passer meget godt.

Læg mærke til at teksten skriver at 2 millioner får deres lønseddel på den måde, mao. så er der 1,5 millioner der ikke får 12 lønsedler, og trods det skulle snittet for alle ligge på 48.

Endvidere er der en del ægtepar som kun får en fælles PBS udskrift per måned.

Jeg er da godt klar over at man sagtens kan fylde PBS op med spam, men det afspejler ikke nødvendigvis at mængden af snailmail skulle være ækvivalent.

  • 1
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere