E-boks nede i timer i formiddag: »Root cause ikke kortlagt«

Illustration: e-boks
Det har ikke været muligt at tilgå dokumenter i E-boks i flere timer her til formiddag. Tjenesten er ved at finde fejlen sammen med driftsleverandøren.

E-boks har her til formiddag været ramt af et timelangt nedbrud. Ifølge flere Version2 læsere blev det fra kl. 8:18 umuligt at tilgå dokumenter i E-boks.

Læserne fortæller også, at nedbruddet skete i forbindelse med en opdatering af E-boks-appen.

Selv bekræfter E-boks på tjenestens driftsstatus, at første driftsforstyrrelse startede kl. 8:18-9:06 og herefter igen fra klokken 09:14 til 11:52.

»Vi fortætter overvågning / forhøjet beredskab,« lyder det videre i driftsstatus.

Susanne Søndahl Wolff, der er Nordic Communications & Marketing Director, kan endnu ikke uddybe, hvad der er årsag til nedbruddet:

»Det er korrekt at vi var nede i nogle timer i dag. Root cause er ikke endeligt kortlagt, så jeg kan ikke give dig et svar. Vi er ved at dykke ned i det sammen med vores driftsleverandør,« skriver hun i en mail til Version2.

E-boks er hostet hos KMD.

Også i slutningen af august var der bøvl med systemet.

Læs også: E-boks ramt af driftsforstyrrelser

Ifølge Version2s test var der på det pågældende tidspunkt problemer med at se indholdet af de enkelte digitale breve.

»Vi er ramt af nogle problemer her til morgen på læsning af dokumenter og indlogning,« sagde Susanne Søndahl Wolff dengang.

»Fejlen ligger ovre hos KMD, som er vores driftsleverandør.«

Ifølge hendes oplysninger på daværende tidspunkt, var der tale om mainframe-problemer hos KMD.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Niels Madsen

Her i morges checkede min kone sin e-boks via sin telefons e-boks app, og et af de omtalte breve fra Frederiksberg kommune lå der. Det var addresseret til en mand med adresse in Gentofte, og der bor vi ikke.

Lige da hun klikkede for at åbne brevet (man kunne ikke se at det var adresseret forkert på oversigtslisten over ny post) poppede der en tekstbox op med overskriften "Advarsel" eller lign. og med noget yderligere tekst. Desværre kom hun til at klikke boxen væk før vi nåede at læse hvad der stod, og vi kunne ikke få boxen til at komme frem igen.

Er der andre her som har set denne usædvanlige box når man åbner disse fejlsendte breve, og som evt. kan huske hvad der stod i boxen?

  • 2
  • 0
#7 Niels Madsen

"Din kone har sandsynligvis en Android telefon, og E-boks app'en kan ikke selv åbne breve sendt som PDF'er, så den advarer dig om at dokumentet sendes til en anden App ..."

Jeg tror du har ret. Det var nok det vi så. Men ifølge en af artiklerne som jeg læste, skulle Frederiksberg kommune have udsendt en opfølgning, hvor de fejlagtige modtagere blev bedt om at slette brevet og bekræfte sletningen over for kommunen. Men sådan et brev har vil ikke fået endnu.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere