E-boks nede i timer i formiddag: »Root cause ikke kortlagt«

3. oktober 2019 kl. 14:137
E-boks nede i timer i formiddag: »Root cause ikke kortlagt«
Illustration: e-boks.
Det har ikke været muligt at tilgå dokumenter i E-boks i flere timer her til formiddag. Tjenesten er ved at finde fejlen sammen med driftsleverandøren.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

E-boks har her til formiddag været ramt af et timelangt nedbrud. Ifølge flere Version2 læsere blev det fra kl. 8:18 umuligt at tilgå dokumenter i E-boks.

Læserne fortæller også, at nedbruddet skete i forbindelse med en opdatering af E-boks-appen.

Selv bekræfter E-boks på tjenestens driftsstatus, at første driftsforstyrrelse startede kl. 8:18-9:06 og herefter igen fra klokken 09:14 til 11:52.

»Vi fortætter overvågning / forhøjet beredskab,« lyder det videre i driftsstatus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Susanne Søndahl Wolff, der er Nordic Communications & Marketing Director, kan endnu ikke uddybe, hvad der er årsag til nedbruddet:

»Det er korrekt at vi var nede i nogle timer i dag. Root cause er ikke endeligt kortlagt, så jeg kan ikke give dig et svar. Vi er ved at dykke ned i det sammen med vores driftsleverandør,« skriver hun i en mail til Version2.

E-boks er hostet hos KMD.

Også i slutningen af august var der bøvl med systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Version2s test var der på det pågældende tidspunkt problemer med at se indholdet af de enkelte digitale breve.

»Vi er ramt af nogle problemer her til morgen på læsning af dokumenter og indlogning,« sagde Susanne Søndahl Wolff dengang.

»Fejlen ligger ovre hos KMD, som er vores driftsleverandør.«

Ifølge hendes oplysninger på daværende tidspunkt, var der tale om mainframe-problemer hos KMD.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
4. oktober 2019 kl. 20:17

"Din kone har sandsynligvis en Android telefon, og E-boks app'en kan ikke selv åbne breve sendt som PDF'er, så den advarer dig om at dokumentet sendes til en anden App ..."

Jeg tror du har ret. Det var nok det vi så. Men ifølge en af artiklerne som jeg læste, skulle Frederiksberg kommune have udsendt en opfølgning, hvor de fejlagtige modtagere blev bedt om at slette brevet og bekræfte sletningen over for kommunen. Men sådan et brev har vil ikke fået endnu.

6
4. oktober 2019 kl. 19:31

Din kone har sandsynligvis en Android telefon, og E-boks app'en kan ikke selv åbne breve sendt som PDF'er, så den advarer dig om at dokumentet sendes til en anden App så den kan vises, og derfor kan opsnappes af onde ånder i din telefon. (Jeg kan ikke huske den præcise formulering).

5
4. oktober 2019 kl. 09:50

Her i morges checkede min kone sin e-boks via sin telefons e-boks app, og et af de omtalte breve fra Frederiksberg kommune lå der. Det var addresseret til en mand med adresse in Gentofte, og der bor vi ikke.

Lige da hun klikkede for at åbne brevet (man kunne ikke se at det var adresseret forkert på oversigtslisten over ny post) poppede der en tekstbox op med overskriften "Advarsel" eller lign. og med noget yderligere tekst. Desværre kom hun til at klikke boxen væk før vi nåede at læse hvad der stod, og vi kunne ikke få boxen til at komme frem igen.

Er der andre her som har set denne usædvanlige box når man åbner disse fejlsendte breve, og som evt. kan huske hvad der stod i boxen?

4
4. oktober 2019 kl. 09:07

Nu kender jeg ikke omfanget af utilgængeligheden, men jeg håber godt nok ikke, at man (bevidst eller ubevidst) har lagt e-Boks ned for det meste af landet pga. en enkelt kommunes fejludsendte breve.

3
3. oktober 2019 kl. 21:56

Det kunne sagtens tænkes. Jeg er en af dem der fik sendt min skjulte adresse til en ukendt modtager i kommunen, og jeg fik tilgengæld en anden borgers skjulte adresse. Det er en pinlig sag for kommunen at man kan begå sådan en brøler.

1
3. oktober 2019 kl. 15:13

Hvis vi alligevel ikke vinder det nye udbud, så gider vi ikke da skifte NAS boxen i kældren, hvor alt data ligger.