E-Boks kæmper med oppetiden: Ramt af nedbrud endnu en gang

Illustration: Version2
Det er kun to uger siden, at e-Boks sidst var ramt af nedbrud.

Torsdag den 13. februar er e-Boks ramt af nedbrud igen.

»Vi oplever i øjeblikket problemer med at logge på e-Boks både via app og web. Vi arbejder på højtryk for at få løst problemet og beklager ulejligheden,« står der på e-Boks.dk.

Det er kun omkring to uger siden, at den digitale post-tjeneste sidst var nede. På daværende tidspunkt, onsdag 29. januar, havde e-Boks A/S i syv ud af otte måneder ikke opfyldt driftskravene om en 'oppetid' på 99,5 procent og havde dermed misligholdt sin kontraktaftale.

Hvert nedbrud medfører, at e-Boks har betalt bod til Digitaliseringsstyrelsen. Hvor meget, det drejer sig om, vil Digitaliseringsstyrelsen ikke afsløre, men styrelsen har tidligere udtalt, at »det ikke er tilfredsstillende« og at man forventer, at e-Boks opper sig – helt bogstaveligt.

Som Version2 tidligere har skrevet, er et af hovedproblemerne tilsyneladende tjenestens kø-system. Det fremgår af en såkaldt ‘problem management rapport’ fra e-Boks, som Version2 har fået aktindsigt i.

Læs også: Fejlende kø-system og et kabel i Norge: Her er årsagerne til e-Boks' nedbrud

»Ved de seneste driftsproblemer i januar 2020 er der på kø-systemet (MQ) oplevet udfald, der får løsningen til at gå ned. Da det er tydeligt, at kø-systemet fejler, har hovedfokus været på at finde årsagen til disse fejl,« skriver e-Boks i rapporten.

»Da logs bl.a. har vist, at der kan være problemer med måden, løsningens kode benytter kø-systemet på, har der været fokus på at få rettet disse udfordringer (...). Derudover har log-gennemgang også vist, at der har været behov for at tilrette konfigurationen af kø-systemer for at håndtere belastningsfordeling.«

Version2 har forgæves forsøgt at komme i kontakt med e-Boks A/S' presseafdeling angående det aktuelle nedbrud.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Chris Bagge

Kan der være noget med en belastning af E-boks der pludseligt kom op over en "ukendt" grænse? Det kunne også være en kendt grænse hvor man ikke vil opdatere systemet nu når man ikke skal drifte det i fremtiden.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere