E-Boks i vækst: Vil være mere end en digital postboks

Den danske it-leverandør E-Boks vil være helt i front i Norden, når det gælder digital infrastruktur. Et to-cifret millionoverskud fra 2013 skal hjælpe planerne på vej.

På de danske breddegrader vil de fleste privatpersoner nok forbinde “E-Boks” med det digitale postboksarkiv, som den elektroniske post fra forskellige virksomheder eksempelvis lander i.

Men med udgangspunkt i gode resultater i 2013, der melder på et overskud på over 30 millioner kroner, har E-Boks store planer for fremtiden. Virksomheden vil være Nordens førende på digital infrastruktur.

»Der ligger et kæmpe potentiale, som vi kun lige har åbnet op for,« udtaler Henrik Andersen, der er administrerende direktør i E-Boks, i en pressemeddelelse.

»Udviklingen går mod en effektivisering af processer, hvor de tunge, men vigtige arbejdsgange digitaliseres. Vores kunder søger avancerede løsninger, der både skaber værdi for virksomheden og for den enkelte slutbruger, og her kan E-Boks for alvor bidrage. Det ser vi f.eks. med digital signering, hvor muligheden for at underskrive kontrakter og aftaler digitalt både giver f.eks. banken en mere effektiv ekspedition, og samtidig sparer kunden for at skulle møde op fysisk,« udtaler han.

Virksomheden skriver i pressemeddelelsen, at flere lande har vist interesse for E-Boks løsninger og de nye services, som virksomheden løbende tilføjer. Det gælder blandt andet på mobilområdet og direkte indbygning af E-Boks-funktionalitet i afsenderens it-systemer.

E-Boks, der allerede er godt i gang med sin udvidelse, vandt i marts måned et udbud i Norge om at levere digital post. Det beskriver virksomheden som et »væsentligt skridt« i planerne.

E-Boks er et aktieselskab, der er ejet af Nets og Post Danmark.

e-Boks i fortsat vækst vil være mere end en postboks

e-Boks vil være Nordens førende leverandør af digital infrastruktur. Derfor investeres der både i geografisk ekspansion og i et ambitiøst udviklingsprogram, som skal tilføre endnu flere services til den pakke af ydelser, der i dag bruges af både private og offentlige afsendere.
Et godt resultat for 2013 skal bruges som udgangspunkt.

Hidtil har e-Boks primært været kendt som leverandøren bag den sikre digitale arkivløsning, der giver besparelser på papir og distribution. Både offentlige og private afsendere har taget løsningen til sig, og hele 228 mio. dokumenter blev i 2013 leveret i brugernes digitale postboks.

Arkivløsningen er stadig et kerneelement, men nu åbnes der op for en ekspansionsstrategi, der skal flytte e-Boks fra kun at være arkiv til at blive hele Nordens digitale infrastruktur.

”Der ligger et kæmpe potentiale, som vi kun lige har åbnet op for,” forklarer Henrik Andersen, adm. direktør i e-Boks. ”Udviklingen går mod en effektivisering af processer, hvor de tunge, men vigtige arbejdsgange digitaliseres. Vores kunder søger avancerede løsninger, der både skaber værdi for virksomheden og for den enkelte slutbruger, og her kan e-Boks for alvor bidrage. Det ser vi f.eks. med digital signering, hvor muligheden for at underskrive kontrakter og aftaler digitalt både giver f.eks. banken en mere effektiv ekspedition, og samtidig sparer kunden for at skulle møde op fysisk.”

Flere lande har vist interesse for e-Boks erfaringer med at opbygge digital infrastruktur, og der tilføjes løbende nye services, der styrker kommunikationen mellem afsender og slutbruger. Det gælder også brug af mobilkanaler og muligheden for at bygge e-Boks-komponenter ind i afsenderens egne systemer, som flere nordiske storbanker har valgt at gøre.

På godt vækstspor

Det netop godkendte årsregnskab for 2013 viser, at e-Boks A/S fortsat kører frem i et godt vækstspor.

Koncernen omsatte i alt for 107,1 mio. kr. i året, og det svarer til en stigning på 5,9% i forhold til 2012. Væksten skyldes især en stigning i antallet af håndterede dokumenter, både i kraft af flere afsendere, flere e-Boks-brugere og nye dokumenttyper

Resultat før renter og afskrivninger (EBITDA) blev på 30,1 mio. kr.

”Vi er afhængige af en fornuftig indtjening for hele tiden at kunne investere i udvikling af nye ydelser, som kan sikre både os og vores kunder konkurrencefordele. Derudover koster det et tocifret millionbeløb, når vi skal etablere os på et nyt marked, så det er tilfredsstillende at have ressourcer til denne type investeringer,” fortæller Henrik Andersen.

I forhold til den geografiske ekspansion har e-Boks taget et væsentligt skridt, da virksomheden for nylig vandt udbuddet om offentlig digital post til de norske brugere. I løbet af 2013 er der investeret i en stor markedsføringsindsats, der har øget kendskabet til e-Boks hos nordmændene.

’***

Hoved- og nøgletal for e-Boks A/S (Koncern)

Beløb i t. DKK

2013

2012

Nettoomsætning

107.167

101.101

Resultat før engangsposter,

renter og afskrivninger (EBITDA)

30.103

28.071

Resultat af ordinær primær drift (EBIT)

24.373

20.432

Overskudsgrad (EBIT-margin)

22,7%

20,2%

Soliditetsgrad

60,5%

67,0%

Antal fuldtidsmedarbejdere

26

24

Årets resultat 17.805 16.742 12.257 16.486 14.994

Fakta om e-Boks

Flere end 4 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2013 blev over 228 mio. dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 3.630 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets 98 kommuner, de fleste statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark.

Læs mere på www.e-boks.dk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere