DuckDuckGo kritiserer Google for at »udspionere brugerne«

6 kommentarer.  Hop til debatten
Google privacy-etiket
Illustration: Skærmbillede.
Den privacy-fokuserede søgemaskine DuckDuckGo langer ud efter Google, efter at tech-gigantens offentliggørelse af privacy-labels i sin sin iOS-app. Når man udspionerer brugeren, bidrager det ikke til udviklingen af søgemaskine og webbrowser, mener DuckDuckGo.
19. marts 2021 kl. 10:34
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google har endelig opdateret sin iOS-Google-app med privacy-etiketter, men det har fået konkurrenten DuckDuckGo, en privacy-fokuseret søgemaskine, til at kritisere tech-giganten for overvågning af brugere.

Det skriver The Hacker News.

»Efter måneders stilstand har Google endelig offentliggjort, hvor meget persondata de indsamler i Chrome- og Google-appen. Det er ikke overraskende, at man har haft lyst til at skjule det,« skriver DuckDuckGo i et tweet.

»At udspionere brugerne bidrager ikke til at bygge en fantastisk webbrowser eller søgemaskine.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden d. 8. december har det været et krav fra Apple, som ejer iOS-butikken, at alle opdateringer til apps skal indeholde privacy-labels, der beskriver appens dataindsamling overfor brugeren.

Google har de seneste uger arbejdet på at opdatere sine iOS-apps med de pågældende labels, men før det arbejde gik i gang, var der en tre måneders stilstand, hvor Googles iOS-apps ikke fik opdateringer. Til sammenligning er Googles Android-versioner opdateret flere gange i samme periode.

Oplysningerne, som Google-appen til iOS indsamler, er blandt andet lokation, fotos, videoer og lydoptagelser. Se hele listen ved at klikke her, scroll ned til »App Privacy«, og klik på »See details«.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
21. marts 2021 kl. 13:59

Jeg er enig i at Google på mange måder er stærkere, men som du siger, med ubegrænsede midler bør det jo ikke svært at komme foran.

Spørgsmålet er om man er villig til at betale den pris det reelt koster at bruge Google, altså på privatlivs-kontoen?

Ligesom Emil har jeg brugt Startpage i mage år, men er gradvis skiftet over til Qwant. Jo mere jeg bruger Qwant, jo gladere bliver jeg for den. Kan varmt anbefales!

3
21. marts 2021 kl. 09:29

Google virker faktisk mindre for mig ift. andre søgemaskiner. Og spørgsmålet er, om det så er mangel på targeting-information. Jeg får mere ud af at bruge Qwant, Ecosia, Startpage og lign. søgemaskiner.

2
19. marts 2021 kl. 18:50

Jeg har brugt DuckDuckGo også i nogle år, men når DuckDuckGo kommer til kort, virker Google altså bedre for mig

Det ville også overraske mig hvis der ikke var bare en lille forskel, med de midler de hver især har til rådighed.

1
19. marts 2021 kl. 17:27

Jeg har brugt duckduckgo i nogle år og savner ikke google. Listen over indsamlede data bekræfter kun mit valg :)