DuckDuckGo kritiserer Google for at »udspionere brugerne«

Google har opdateret sin iOS-app med privacy-etiketter flere måneder efter, Apples krav trådte i kraft. Illustration: Skærmbillede
Den privacy-fokuserede søgemaskine DuckDuckGo langer ud efter Google, efter at tech-gigantens offentliggørelse af privacy-labels i sin sin iOS-app. Når man udspionerer brugeren, bidrager det ikke til udviklingen af søgemaskine og webbrowser, mener DuckDuckGo.

Google har endelig opdateret sin iOS-Google-app med privacy-etiketter, men det har fået konkurrenten DuckDuckGo, en privacy-fokuseret søgemaskine, til at kritisere tech-giganten for overvågning af brugere.

Det skriver The Hacker News.

»Efter måneders stilstand har Google endelig offentliggjort, hvor meget persondata de indsamler i Chrome- og Google-appen. Det er ikke overraskende, at man har haft lyst til at skjule det,« skriver DuckDuckGo i et tweet.

»At udspionere brugerne bidrager ikke til at bygge en fantastisk webbrowser eller søgemaskine.«

Læs også: Google undviger Apples privacy-krav: Største apps ikke opdateret i to måneder

Siden d. 8. december har det været et krav fra Apple, som ejer iOS-butikken, at alle opdateringer til apps skal indeholde privacy-labels, der beskriver appens dataindsamling overfor brugeren.

Google har de seneste uger arbejdet på at opdatere sine iOS-apps med de pågældende labels, men før det arbejde gik i gang, var der en tre måneders stilstand, hvor Googles iOS-apps ikke fik opdateringer. Til sammenligning er Googles Android-versioner opdateret flere gange i samme periode.

Oplysningerne, som Google-appen til iOS indsamler, er blandt andet lokation, fotos, videoer og lydoptagelser. Se hele listen ved at klikke her, scroll ned til »App Privacy«, og klik på »See details«.

Læs også: Privacy-venlig søgemaskine slår rekord med 100 millioner daglige søgninger

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Max Andersen

Jeg har brugt DuckDuckGo også i nogle år, men når DuckDuckGo kommer til kort, virker Google altså bedre for mig

Det ville også overraske mig hvis der ikke var bare en lille forskel, med de midler de hver især har til rådighed.

  • 4
  • 0
#4 Johnny Lüchau Blogger

Jeg er enig i at Google på mange måder er stærkere, men som du siger, med ubegrænsede midler bør det jo ikke svært at komme foran.

Spørgsmålet er om man er villig til at betale den pris det reelt koster at bruge Google, altså på privatlivs-kontoen?

Ligesom Emil har jeg brugt Startpage i mage år, men er gradvis skiftet over til Qwant. Jo mere jeg bruger Qwant, jo gladere bliver jeg for den. Kan varmt anbefales!

  • 2
  • 0
#6 Jesper Larsen

Og Googles Gmail app er ikke bedre:

https://apps.apple.com/us/app/gmail-email-by-google/id422689480

Ikke at det er overraskende. Men hvis man gerne vil have sine emails og søgninger i samme i fred bør man skifte til en anden udbyder som f.eks. protonmail der opgiver at de ikke opsamler data udover diagnostics (anonymiseret):

https://apps.apple.com/gb/app/protonmail-encrypted-email/id979659905

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere