DuckDuckGo går over til Apple Maps

Illustration: DuckDuckGo
Søgemaskinen er blandt de første til at anvende Apples MapKit JS-framework.

Google-alternativet DuckDuckGo har besluttet at gøre brug af Apple Maps til adressesøgninger både på mobil og desktop.

Det skriver Zdnet.

Samtidig bedyrer fagfolkene bag søgemaskinen, at der ikke bliver sendt persondata videre til Apple.

»Vi kasserer lokationsdata, der sendes fra din browser til os, umiddelbart efter brug,« oplyser firmaet i et blogindlæg.

»Du er stadig anonym, når du udfører kort- og adresselaterede søgninger på DuckDuckGo.«

Bedre end OpenStreetMap?

DuckDuckGo, der markedsføres som en privatlivsorienteret søgemaskine, har ikke oplyst, om det nye samarbejde ud fra et privatlivsperspektiv er bedre eller værre end det tidligere samarbejde med OpenStreetMap.

Men man hævder dog, at det vil føre til 'en ny standard for onlinetillid'.

Søgemaskinen er blandt de første til at anvende Apples MapKit JS framework.

I den version af Maps, der blev rullet ud med iOS 12, har Apple tilføjet flere oplysninger om bl.a. parkeringspladser, grønne områder, golfbaner havne og strandområder.

Den nye korttjeneste bliver gradvis rullet ud i USA og dækkede oprindeligt kun 48 counties i Californien og fire i Nevada.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Simon Mikkelsen

I blogindlægget lægger de umiddelbart vægt på, at Apple har en bedre database over forretninger ol. Min erfaring er, at OSM generelt er meget hurtigere opdateret og de har mange flere detaljer, fx stier og smutveje, ligesom jeg i OsmAnd altid kan finde en offentlig vandhane eller et toilet.

Det virker som om de har overvejet folks privatliv, selvom det altid er muligt at uddrage information om selv det meste anonymiserede data.

  • 1
  • 0
#2 Mikkel Kirkgaard Nielsen

Det er bestemt ikke nogen hemmelighed at Apple, i hvert fald siden 2012, har anvendt OSM som datakilde i deres kortprodukter.

Vi har i 2018 set aktivitet fra identificerede Apple-repræsentanter der arbejder åbent med at forbedre OSM, selv i Danmark, og endda gjort det nogenlunde transparent/i samarbejde med fællesskabet.

For Danmark kan noget af deres aktivitet ses her;

Deres primære kilde har vist længe været TomTom/Tele Atlas, som jo nok koster lidt knaster i abonnement, og da de angiveligt herudover aggregerer en del andre kilder kunne man godt argumentere for at deres kort er "bedre". Dette dog kun såfremt de formår at foretage denne aggregering på fornuftig vis, og/eller på en eller anden vis identificere hvilke kilder der globalt set er mest egnede i hvilke regioner, men den afvejning får man jo nok aldrig ud i det åbne hvordan foregår ;).

-- Mikkel

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere