DuckDuckGo blokerer Googles nye tracking-teknologi

DuckDuckGo er en privacy-fokuserede søgemaskine. Illustration: Duckduckgo
Google lancerede for nyligt sin nye tracking-teknologi til Chrome, FLoC, men den vil privacy-fokuserede søgemaskine DuckDuckGo ikke have noget at gøre med, så nu er man i gang med at blokere teknologien.

Den privacy-fokuserede søgemaskine DuckDuckGo planlægger at blokere Googles nye teknologi til at tracke Chrome-brugere, FLoC.

Det skriver SearchEngineJournal.

For omkring to uger siden lancerede Google teknologien, der skal erstatte tredjeparts-cookies. Ifølge Google er løsningen mindre invasiv, da den indsamlede data om browsing-aktivitet ikke kan føres tilbage til en enkelt bruger. Dog samler den nok informationer til at give brugeren personlige reklamer.

Læs også: DuckDuckGo kritiserer Google for at »udspionere brugerne«

DuckDuckGo er i gang med at opdatere sin Chrome-udvidelse, så den blokerer for FLoC på hjemmesider. Man bekymrer sig især over, at brugere ikke kan fravælge overvågningen:

»Vi er skuffede over, at Google allerede tvinger brugere til at vælge FLoC uden eksplicit samtykke, selvom manges bekymringer om teknologien endnu ikke er adresseret. Vi er stadig investeret i vores ambition om at højne troværdigheden online,« skriver DuckDuckGo.

Google mangler stadig at godkende opdateringen til DuckDuckGo’s Chrome-udvidelse, før den lanceres. Man kan dog bruge søgemaskinen udenom Chrome-udvidelsen og dér er FLoC automatisk blokeret.

Læs også: Privacy-venlig søgemaskine slår rekord med 100 millioner daglige søgninger

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere