DuckDuckGo blokerer Googles nye tracking-teknologi

14. april 2021 kl. 10:19
DuckDuckGo blokerer Googles nye tracking-teknologi
Illustration: Duckduckgo.
Google lancerede for nyligt sin nye tracking-teknologi til Chrome, FLoC, men den vil privacy-fokuserede søgemaskine DuckDuckGo ikke have noget at gøre med, så nu er man i gang med at blokere teknologien.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den privacy-fokuserede søgemaskine DuckDuckGo planlægger at blokere Googles nye teknologi til at tracke Chrome-brugere, FLoC.

Det skriver SearchEngineJournal.

For omkring to uger siden lancerede Google teknologien, der skal erstatte tredjeparts-cookies. Ifølge Google er løsningen mindre invasiv, da den indsamlede data om browsing-aktivitet ikke kan føres tilbage til en enkelt bruger. Dog samler den nok informationer til at give brugeren personlige reklamer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DuckDuckGo er i gang med at opdatere sin Chrome-udvidelse, så den blokerer for FLoC på hjemmesider. Man bekymrer sig især over, at brugere ikke kan fravælge overvågningen:

»Vi er skuffede over, at Google allerede tvinger brugere til at vælge FLoC uden eksplicit samtykke, selvom manges bekymringer om teknologien endnu ikke er adresseret. Vi er stadig investeret i vores ambition om at højne troværdigheden online,« skriver DuckDuckGo.

Google mangler stadig at godkende opdateringen til DuckDuckGo’s Chrome-udvidelse, før den lanceres. Man kan dog bruge søgemaskinen udenom Chrome-udvidelsen og dér er FLoC automatisk blokeret.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger