DuckDuckGo blokerer Googles nye tracking-teknologi

DuckDuckGo blokerer Googles nye tracking-teknologi
Illustration: Duckduckgo.
Google lancerede for nyligt sin nye tracking-teknologi til Chrome, FLoC, men den vil privacy-fokuserede søgemaskine DuckDuckGo ikke have noget at gøre med, så nu er man i gang med at blokere teknologien.
14. april 2021 kl. 10:19
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den privacy-fokuserede søgemaskine DuckDuckGo planlægger at blokere Googles nye teknologi til at tracke Chrome-brugere, FLoC.

Det skriver SearchEngineJournal.

For omkring to uger siden lancerede Google teknologien, der skal erstatte tredjeparts-cookies. Ifølge Google er løsningen mindre invasiv, da den indsamlede data om browsing-aktivitet ikke kan føres tilbage til en enkelt bruger. Dog samler den nok informationer til at give brugeren personlige reklamer.

DuckDuckGo er i gang med at opdatere sin Chrome-udvidelse, så den blokerer for FLoC på hjemmesider. Man bekymrer sig især over, at brugere ikke kan fravælge overvågningen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi er skuffede over, at Google allerede tvinger brugere til at vælge FLoC uden eksplicit samtykke, selvom manges bekymringer om teknologien endnu ikke er adresseret. Vi er stadig investeret i vores ambition om at højne troværdigheden online,« skriver DuckDuckGo.

Google mangler stadig at godkende opdateringen til DuckDuckGo’s Chrome-udvidelse, før den lanceres. Man kan dog bruge søgemaskinen udenom Chrome-udvidelsen og dér er FLoC automatisk blokeret.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger