Du tager mere rationelle beslutninger på din smartphone end på din PC

Illustration: Foto: Pixabay.com
Vi bruger stadig mere og mere tid foran en skærm, både på arbejdet og i privaten. Forskere har undersøgt, hvad enheden betyder for de beslutninger, vi træffer.

Når vi er på computeren, styres vi i en højere grad af vores følelser og forudindtagede intuition, end når vi bruger vores smartphones. Det viser en ny videnskabelig undersøgelse publiceret i Computers and Human Behavior, skriver engadget.com.

Læs også: Hvordan skal vi konkurrere mod en IQ på 12.000?

I undersøgelsen lyder hypotesen, at man på en smartphone kun arbejder på én opgave eller beslutning ad gangen, mens vi bruger en computer til adskillige opgaver samtidig, og det slører vores dømmekraft.

Læs også: SF: Det skal være ulovligt at overvåge kæresten via telefonens GPS

»Vi bruger vores skærme til mere og mere, både hvad angår vores sociale liv, shopping og arbejde. Derfor er det vigtigt at undersøge, hvad det betyder for alle de dilemmaer, vi stilles over for i disse sammenhænge, at de præsenteres på en skærm,« siger hovedforfatteren til den videnskabelige artikel, Albert Barque-Duran, til City, University of London.

Læs også: Sundhedsforsker om patientdata: Nuværende databarriere er 'en katastrofe'

Forsøgspersonerne i undersøgelsen blev udsat for diverse etiske dilemmaer. De blev eksempelvis spurgt, om de ville redde én person og dræbe fem eller omvendt. Og i disse spørgsmål svarede flere smartphonebrugere end pc-brugere, at de ville ofre én person for at redde de fem andre, hvilket betragtes som et mere rationelt baseret valg.

Forskerne bag undersøgelsen fortæller desuden, at de ser et stort behov for mere viden om, hvordan vi tolker dilemmaer på diverse enheder og skærme. Den viden kan nemlig både bruges af folk, der skaber indholdet, og dem, der forbruger det.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017