Du tager mere rationelle beslutninger på din smartphone end på din PC

smartphone
Vi bruger stadig mere og mere tid foran en skærm, både på arbejdet og i privaten. Forskere har undersøgt, hvad enheden betyder for de beslutninger, vi træffer.

Når vi er på computeren, styres vi i en højere grad af vores følelser og forudindtagede intuition, end når vi bruger vores smartphones. Det viser en ny videnskabelig undersøgelse publiceret i Computers and Human Behavior, skriver engadget.com.

Læs også: Hvordan skal vi konkurrere mod en IQ på 12.000?

I undersøgelsen lyder hypotesen, at man på en smartphone kun arbejder på én opgave eller beslutning ad gangen, mens vi bruger en computer til adskillige opgaver samtidig, og det slører vores dømmekraft.

Læs også: SF: Det skal være ulovligt at overvåge kæresten via telefonens GPS

»Vi bruger vores skærme til mere og mere, både hvad angår vores sociale liv, shopping og arbejde. Derfor er det vigtigt at undersøge, hvad det betyder for alle de dilemmaer, vi stilles over for i disse sammenhænge, at de præsenteres på en skærm,« siger hovedforfatteren til den videnskabelige artikel, Albert Barque-Duran, til City, University of London.

Læs også: Sundhedsforsker om patientdata: Nuværende databarriere er 'en katastrofe'

Forsøgspersonerne i undersøgelsen blev udsat for diverse etiske dilemmaer. De blev eksempelvis spurgt, om de ville redde én person og dræbe fem eller omvendt. Og i disse spørgsmål svarede flere smartphonebrugere end pc-brugere, at de ville ofre én person for at redde de fem andre, hvilket betragtes som et mere rationelt baseret valg.

Forskerne bag undersøgelsen fortæller desuden, at de ser et stort behov for mere viden om, hvordan vi tolker dilemmaer på diverse enheder og skærme. Den viden kan nemlig både bruges af folk, der skaber indholdet, og dem, der forbruger det.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017