Du skal stadig stå i kø til årsopgørelsen, når Skat overgår til Digital Post

17. marts 2014 kl. 06:299
Selvom Skat til april begynder at kommunikere med borgere via Digital Post, vil det også fremover være nødvendigt at stå i kø på Skats hjemmeside for at se årsopgørelsen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fra april i år begynder Skat at udsende Digital Post. Det er allerede obligatorisk for virksomhederne at have en digital postkasse, og fra 1. november 2014 skal alle borgere i udgangspunktet også have en digital postkasse. Men selvom Skat tager den digitale postkasse i brug til april, så skal borgerne - også til næste år - nok forvente at stå i kø for at komme ind på Skats selvbetjeningsløsning for at se årsopgørelsen, og få besked om restskat eller om der skulle komme penge retur fra Skat.

Det er nemlig kun de breve, Skat udsender fysisk - og ikke de dokumenter, der er tilgængelige i selvbetjening - der fremover kommer i den digitale postkasse.

Via Skats pressefunktion skriver underdirektør for Afregning i Skat, Richard Hanlov i en e-mail til Version2:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Udgangspunktet er, at Digital Post erstatter de breve, som vi hidtil har sendt. I forhold til borgerne betyder det, at de opgørelser mv., som ligger i Skats selvbetjening i TastSelv, ikke skal lægges over i Digital Post. Det omfatter forskudsopgørelsen og årsopgørelsen, hvor langt de fleste bruger TastSelv når de skal se deres opgørelser eller indberette ændringer. I forhold til borgerne er det derfor primært breve i forbindelse med konkrete sager, hvor vi er i gang med at gøre klar til november 2014, hvor borgerne skal bruge Digital Post.«

Derudover forventer Skat at spare penge på porto ved overgangen til Digital Post.

»Formålet med Digital Post er, at myndighederne kan sende digitalt i stedet for på papir til alle borgere, som ikke er fritaget, så det siger sig selv, at vi kan spare meget på portoen. Vi er i fuld gang med at omlægge til Digital Post på virksomhedsområdet, hvor der allerede er en stor del, som bliver sendt den vej. Vi kan dog ikke give et konsolideret billede af besparelsen på nuværende tidspunkt,« står der i mailen fra Skat.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
19. marts 2014 kl. 09:43

Tror I virkelig at SKAT IKKE har planlagt dette. Jo vanskeligere det er at komme i kontakt med dem jo færre henvendelser får de. De er slet ikke interesseret i at kommunikere og undlader pr rutine at besvare henvendelser. Ikke en gang klage til skatteministeren kan fremkalde svar på henvendelser som jeg har ubesvarede.

4
17. marts 2014 kl. 11:34

Det kan da ikke pålægges borgerne at gå på e-post hurtigere end de offentlige instituoner gjorde det (ÅR)

3
17. marts 2014 kl. 11:32

Det sted hvor SKAT sparer mest er nok de henvendelser de ikke besvarer. Forbløffende at de kan tillade sig det !!

8
17. marts 2014 kl. 20:24

Opfatter man køen som et problem, overhovedet?

Rock-star-hypen omkring årsopgørelserne er da SKAT's fest, de har da lavet køen helt med vilje, for selvom man kom igennem i år var der flere gange backend alligevel fejlede pga. overbelastning. Men køen er bare designet til at brande SKAT på en mere positiv måde overfor befolkningen, af alle de ting som SKAT gør, er denne tid på året da den mest populære af dem.

Og glem ikke at køen er valgfri, bare vent nogle dage og den er ret sikkert væk.

7
17. marts 2014 kl. 19:15

Opfatter man køen som et problem

Hvis Skattevæsenet sendte mig en mail der indeholdt årsopgørelsen, så ville jeg bestemt ikke opfatte det som et problem. Hvis den så oven i købet var krypteret med OpenPGP ville det være et plus.

Der findes mennesker der syntes det er rigtigt hyggeligt at stå en ½ time i kø for at stemme til folketingsvalg. Beklager, jeg deler ikke begejstringen.

6
17. marts 2014 kl. 18:50

Men det centrale spørgsmål er: Opfatter man køen som et problem, overhovedet? Eller ser de køstyringen som en løsning på problemet?

Jeg vil hellere have at der er kø på skat.dk, end at jeg skal stå i kø for at tømme min (elektroniske) postkasse, hvor der kan være mere tids-kritisk post.

Eftersom man først får pengene primo april, behøver man vel ikke vide resultatet med det samme - jeg har i hvert fald ingen problemer med at vente 4-5 dage og slippe for køen :-)

Indrømmet - vi lever i en verden hvor det er muligt at kommunikere her og nu, og burde måske lære at klappe hesten lidt igen.

1
17. marts 2014 kl. 11:11

Hvis man kunne modtage sin opgørelse på digital postkasse direkte, ville det så ikke bare flytte flaskehalsen til digital post siden, som ikke har erfaring med Queue-It og kø håndtering. Måske de bare skulle lave en mulighed for at man kunne få resultatbeløbet at vide via en automatisk udsendt mail, så tror jeg de fleste folk ville være glade, og alle der har brug for at kunne tilgå skat.dk til andre formål ikke skal stå i kø i flere timer.