Du skal stadig stå i kø til årsopgørelsen, når Skat overgår til Digital Post
Fra april i år begynder Skat at udsende Digital Post. Det er allerede obligatorisk for virksomhederne at have en digital postkasse, og fra 1. november 2014 skal alle borgere i udgangspunktet også have en digital postkasse. Men selvom Skat tager den digitale postkasse i brug til april, så skal borgerne - også til næste år - nok forvente at stå i kø for at komme ind på Skats selvbetjeningsløsning for at se årsopgørelsen, og få besked om restskat eller om der skulle komme penge retur fra Skat.
Det er nemlig kun de breve, Skat udsender fysisk - og ikke de dokumenter, der er tilgængelige i selvbetjening - der fremover kommer i den digitale postkasse.
Via Skats pressefunktion skriver underdirektør for Afregning i Skat, Richard Hanlov i en e-mail til Version2:
»Udgangspunktet er, at Digital Post erstatter de breve, som vi hidtil har sendt. I forhold til borgerne betyder det, at de opgørelser mv., som ligger i Skats selvbetjening i TastSelv, ikke skal lægges over i Digital Post. Det omfatter forskudsopgørelsen og årsopgørelsen, hvor langt de fleste bruger TastSelv når de skal se deres opgørelser eller indberette ændringer. I forhold til borgerne er det derfor primært breve i forbindelse med konkrete sager, hvor vi er i gang med at gøre klar til november 2014, hvor borgerne skal bruge Digital Post.«
Derudover forventer Skat at spare penge på porto ved overgangen til Digital Post.
»Formålet med Digital Post er, at myndighederne kan sende digitalt i stedet for på papir til alle borgere, som ikke er fritaget, så det siger sig selv, at vi kan spare meget på portoen. Vi er i fuld gang med at omlægge til Digital Post på virksomhedsområdet, hvor der allerede er en stor del, som bliver sendt den vej. Vi kan dog ikke give et konsolideret billede af besparelsen på nuværende tidspunkt,« står der i mailen fra Skat.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.