DTU ramt af hackerangreb: »De har været inde i et centralt system«

24. august 2022 kl. 08:201
Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
Illustration: News Oresund/Wikimedia Commons.
Torsdag sidste uge blev Danmarks Tekniske Universitet ramt af et hackerangreb i centrale it-systemer. Ingen data er ifølge universitetet blevet kompromitteret, men samtlige cirka 25.000 brugere er blevet bedt om at ændre adgangskoder.
Artiklen er ældre end 30 dage

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) blev torsdag sidste uge ramt af et hackerangreb, og efterfølgende er samtlige cirka 25.000 studerende og ansatte blevet bedt om at ændre deres adgangskoder. Hvis studerende eller ansatte benytter samme adgangskode på andre systemer eller eksterne tjenester, bør den også ændres der.

Det skriver mediet Radar.

Læs også: Opråb fra IT-Branchen: Vil have flere it-studiepladser i København

»I sidste uge var DTU udsat for et alvorligt it-angreb, som dog hurtigt blev opdaget og inddæmmet. DTU har derfor ikke lidt skade, ligesom der heller ikke har været tab af data. For en sikkerheds skyld skal alle DTU’s it-brugere dog skifte deres password så hurtigt som muligt,« skriver DTU's pressetjeneste til Radar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: SF og IDA vil styrke cybersikkerheden: »Vi er ét af de mest digitale lande i verden, og derfor er vi også nødt til at beskytte os mere«

I et interview med Ritzau siger universitetsdirektør på DTU Claus Nielsen, at angrebet blev muliggjort af et kortvarigt brud på firewallen.

»Det er ikke et omfattende angreb. Vi vurderer ikke, at der har været tab af data, eller at der er nogen ting, der er blevet kompromitteret. Men det er alvorligt i den forstand, at de har været inde i et centralt system for at styre vores rettigheder,« siger Claus Nielsen til Ritzau.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. august 2022 kl. 13:18

Hvor kunne det være rart med en IT Havarikomission der kunne få nogle FAKTISKE DATA om hvad der egentlig er sket på bordet.

"kortvarigt brud på firewallen" - hvad snakker de om? En firewall regel der blokerer trafik til en sårbar service, som kortvarigt ikke var der, eller ?

Sikken en gang intetsigende vrøvl, som INGEN lærer noget af - og man frygter at det inkluderer DTU selv :(