DTU-professor advarer: Lad være at forvente for meget af corona-apps

20. april 2020 kl. 05:042
DTU-professor advarer: Lad være at forvente for meget af corona-apps
Illustration: petovarga / Bigstock.
De danske myndigheder arbejder sammen med Netcompany på at lave en app til kontaktsporing i kampen mod coronavirus. Men en dansk DTU-professor og ekspert i bluetooth-scanninger advarer mod at få forventningerne for højt op.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den smartphone, du går rundt med i lommen, forventes at blive et vigtigt redskab til overvågning af corona-smitten.

Danmark er ligesom flere andre lande på vej med en app til såkaldt kontaktsporing, og den grundlæggende idé er, at appen skal bruge bluetooth til at spore kontakt med andre, der også har appen installeret, så man kan få besked, hvis man har været i kontakt med en smittet.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
20. april 2020 kl. 16:21

Før nogen begynder at progamere noget som helt, må de have gjort sig tanker om hvad appen skal gøre. Hvordan skal den fungere og hvordan vil den kunne hjælpe brugerne.

1
20. april 2020 kl. 11:12

Jeg er sikkert tungnem eller ikke tilstrækkeligt inde i alle IT-teknologiens finesser. Men det ville være dejligt, hvis nogen kunne forklare mig, hvad denne Corona app skal lave, og hvem der skal have glæde af den.

  1. Ikke alle går rundt med en Smartphone. Ergo har ikke alle en Bluetooth enhed i lommen. Der kan endda også være Smartphone ejere, der ikke har Bluetooth aktiveret hele tiden. Så hvor stor en procentdel af befolkningen kan hh. "afsende" et signal og - måske - senere få en meddelelse om, at man har været tæt på en Corona smittet.
  2. Hvem garanterer, at alle Corona smittede rent faktisk bliver registreret? Der kan jo være mange, som bare udlever et forløb hjemme.
  3. Hvor ligger det IT-system, som skal samle alle oplysningerne fra telefonerne og fra læger/hospitaler og koble dem sammen, for derefter at sende SMSer til de telefoner, som har været i nærheden af en - registreret - Corona smittet? Og hvem kontrollerer, at dette ikke misbruges til falske beskedder eller det, som er værre?

Så havd er det hele egt. værd?

Knud H. Thorup