DTU og AAU forbyder Tiktok på ansattes telefoner

5. april kl. 10:122
TikTok
Illustration: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix.
»Vi forbyder TikTok på alt arbejdsgiverbetalt udstyr. Vi kan ikke forbyde det på studerendes private mobiltelefoner,« lyder det fra rektor på AAU Per Michael Johansen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Både Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Aalborg Universitet (AAU) forbyder nu deres ansatte at have TikTok-appen installeret på deres enheder.

Det skriver henholdsvis TV 2 Kosmopol og Nordjyske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: CFCS fraråder stats-ansatte at bruge TikTok

»Vi forbyder TikTok på alt arbejdsgiverbetalt udstyr. Vi kan ikke forbyde det på studerendes private mobiltelefoner,« siger rektor på AAU Per Michael Johansen til Nordjyske. Han vurderer, at forbuddet vil berøre cirka 3500 forskere, ph.d.-studerende og andre ansatte.

Københavns Universitet, Roskilde Universitet, Copenhagen Business School og IT-Universitetet i København har ifølge TV 2 Kosmopol allerede et forbud mod TikTok.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
5. april kl. 12:39

Det er lidt "morsomt" (i mangel på bedre ord), at det går så hårdt ud over TikTok. Jeg forstår godt at man ikke ønsker TikTok på en arbejds-telefon. Men hvad med Facebook, Instagram, Snapchat etc? Det ville jeg personligt heller ikke have inden for dørene i min virksomhed.

Facebook, Instagram, Snapchat osv er lige så slemme som TikTok - forskellen er blot, at de er amerikansk ejet, så det er jo vores "allierede" - og så er det pludselig OK med den omfattende overvågning?

Efter min personlige holdning, hører sådan nogle ting ikke til på en arbejdstelefon - hvis man har et stort ønske om at have de apps på en telefon, må man have sin egen telefon. Hvorfor skal vi lukke dørene op for disse amerikanske medier, ind i vores virksomhed?

1
5. april kl. 11:32

Hvorfor har man ikke allerede forbudt alle sociale medier af den slags fra arbejdsgiverbetalte enheder?

Det er fantastisk at den amerikanske kultur krig kan skabe lidt gode sikkerhedsvaner herhjemme også, men det ringer hult hvis Facebook, Twitter, Instagram, osv. fortsat tillades at snage i dine virksomhedsdata.