DTU Compute udnævner to nye professorer

Software ingeneering og læringsteknologi kommer yderligere på dagsordenen med DTU Computes to nye professorater.

DTU Compute opruster på de to områder software engineering og digital læringsteknologi med ansættelsen af to nye professorer.

»E-læringsteknologi er klart et nyt satsningsområde for os. Vi vil gerne bygge bro mellem det pædagogiske og de teknologiske muligheder, der ligger for, og det er er derfor vi har lavet et professorat omkring den teknologi. Software engineering er et område, vi altid har haft fokus på, så professoratet her er mere et udtryk for, at vi vil konsolidere os og skabe mere synlighed om området,« siger institutdirektør for DTU Compute Rasmus Larsen om de to nye professorater.

Barbara Weber er således ny professor i software engineering og starter officielt 7. oktober. Her holder hun sin tiltrædelsesforelæsning om digitaliseringens og deleøkonomiens altomfattende indflydelse på, hvordan vi driver forretning i dag.

Barbara Weber fokuserer i sin forskning på kognitiv belastning under softwareudvikling, metoder og værktøjer til at understøtte softwareudviklere samt brugen af software som samlesæt for folk, der ikke er eksperter på området.

Barbara Weber kommer fra en stilling som lektor ved Computer Science Instituttet ved Universitetet i Innsbruck.

Hun har stor erfaring med at lede forskningsprojekter inden for procesmodellering og humane kognitive aspekter af software og information systems engineering.

Læringsteknologi og digitalisering

Den anden nye på DTU Compute-holdet er Helle Rootzén, som har fået et professorat i læringsteknologi og digitalisering. Hun holder sin tiltrædelsesforelæsning 16. september om digital læring.

Helle Rootzén vil på DTU Compute stå i spidsen for forsknings- og innovationsaktiviter, der skal hjælpe danske virksomheder til at erobre det enorme marked, der i de kommende år vokser frem i undervisningssektoren med nye digitale læringsteknologier.

Helle Rootzén er PhD i statistik fra Danmarks Tekniske Universitet og kommer fra en stilling som docent i statistik ved DTU Compute, hvor hun også var institutdirektør i perioden 2010-15. Hun er digital vismand i Akademiet for de Tekniske Videnskabers og sidder i bestyrelserne for Danish e-Infrastructure Cooperation og for DHI.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere