DSB’s enorme app-projekt til 186 millioner er endnu en gang blevet udskudt og står nu til at blive mindst et halvt år forsinket.
Vinderen af udbuddet skulle være fundet i december 2016. Men den endelige afgørelse er udskudt adskillige gange, og i den seneste melding til udbuddets aktører lover DSB en afgørelse i starten af juni.
»Vi har skønnet, at det ville være bedst med ekstra tid, således at vi kan indgå de bedst tænkelige aftaler med leverandørerne, og det er en af grundene til, at processen har trukket lidt ud,« lyder det fra underdirektør i DSB Produkt Aske Wieth-Knudsen i et skriftligt svar til Version2.
DSB har ikke ønsket at stille op til interview eller kommentere yderligere på sagen med henvisning til, ‘at forhandlingerne om app'en stadig er i gang’.
Udskudt pga. persondataforordningen
Den seneste melding fra DSB kalder på leverandørenes såkaldte Best And Final Offer (BAFO) den 29. maj og refererer til 'udskudte forhandlingsmøder' som årsag.
Før det blev deadline skubbet til 8. maj.
Her lød årsagen ifølge kilder tæt på processen, som Version2 har været i forbindelse med, at DSB gerne ville have leverandører til at tage den nye persondataforordning med i overvejelserne og dermed i prisen.
Det har som nævnt ikke været muligt at spørge DSB, hvorfor hensynet til forordningen kom ind så sent i projektet.
Skal snakke med legacysystemer
Udbuddet skal finde leverandører til en rammeaftale, som har en forventet værdi på 186 millioner over de næste otte år.
Formålet med udbuddet er at lave forbedringer og udviklinger oven på den eksisterende app-infrastruktur, har Aske Wieth-Knudsen tidligere forklaret til Version2.
Det høje budget er dels lagt, fordi app’en skal fungere op imod grænseflader til en række it-systemer af ældre dato - herunder billet og plads-systemet Rosa, som stod over for en modernisering allerede i 1999.
Desuden skal en app ikke kun tale med DSB’s systemer, men også med it-systemerne hos samtlige regionale trafikselskaber.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.