DSB giver gratis internet på de lange togture

Den gratis netadgang i DSB's S-tog får i løbet af foråret følgeskab af gratis net i fjerntogene. DSB erkender, at den hidtidige minutpris på én krone for TDC's netadgang i fjerntogene har været for høj.

DSB vil i løbet af foråret gøre netadgangen gratis i fjerntogene, beretter nyhedsbureauet Newspaq.

DSB tager dermed konsekvensen af, at togpassagererne på de lange strækninger ikke gider betale en krone i minuttet til TDC for at få internetadgang i toget.

DSB har allerede gjort netadgangen i S-togene gratis sidste år, og efter klager over de høje priser fra passagererne har virksomheden besluttet at gå samme vej på de lange strækninger.

Den høje minutpris har i praksis gjort det mere attraktivt for mange passagerer at koble sig på nettet via mobilt bredbånd i stedet for at betale for TDC's produkt.

»Vi troede på, at et betalings-hotspot var løsningen, men i og med at folk bruger mobilbredbånd, og hotspots med trådløst internet bliver gratis, diskuterer vi det her med TDC,« siger chef for forretningsudvikling i DSB, Claus Klitholm, til Newspaq.

DSB vil derfor arbejde på at få ophævet betalingsdelen af internettilbuddet.

DSB har i dag en aftale med Gratis Danmark om at levere gratis netadgang i S-togene.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Ib Erik Söderblom

Det kan undre hvilke personer der stod bag initiativet og fik det trumfet igennem, når enhver kunne købe den billigste 3G forbindelse og så være på nettet hurtigere og mere stabilt, end med tog-løsningen.
Jeg har anvendt s-tog nettet mange gange, men er hoppet tilbage til min 3G usb.
S-togsnettet har flere gange haft morgenproblemer med forbindelsen og generelt er hastigheden ikke hamrende hurtig.
Den er dog til at leve med, men USB'en er langt hurtigere.
Ideen om 1 kr i minuttet er afødt enten af dumhed og absolut uvidenhed, eller er et forsøg på, at kvæle barnet ved fødslen.
DSB har nok samme holdning til internettet, som de har til elektrificering: "Det er et modefænomen. det går snart over...".
Hvordan klarede DSB skiftet fra kul&damp til diesel ???

 • 0
 • 0
Morten Lund

Det var faktisk ssh på port 22 jeg brugte, da jeg konstaterede det virkede dårligt. Jeg kunne godt nå at åbne en session. Men så snart jeg begyndte at køre trafik henover ssh-forbindelsen, døde forbindelsen. Jeg gentog øvelsen igen og igen og det virkede som om samme mængde trafik (få tusinde bytes) kom igennem, hvorefter forbindelsen frøs.

Jeg satte derefter min ssh-server til at lytte på port 443 istedet, og vupti: så kørte det som en drøm. Det er efterhånden et år siden jeg sidst prøvede.

 • 0
 • 0
Carina Gejl Nielsen

Betyder det så også, at DSB udvider til at man kan få gratis internet i hele landet og ikke kun internet på strækningen fra Århus til Kbh?

Når man rejser i (det mørke??) Vestjylland er det nemlig kun Arriva der tilbyder (gratis) internet i togene, så når man er med DSB (på 1' med "gratis" internet) kan man først komme på nettet når man kommer gennem Vejle.

 • 0
 • 0
Peter Brodersen

Helt overordnet har det rigtigt nok ikke givet den store mening at tage minuttakst i IC3-toget. For det første vil en rejse København-Århus alene omtrent koste det samme som en hel måneds 3G-abonnement. Og for det andet vil den afregningsmodel betyde, at forsinkelser undervejs vil gøre den samlede internet-pris endnu dyrere, hvilket bare er en hån mod de i forvejen forståeligt irriterede passagerer.

Med gratis Internet-adgang vil man i det mindste kunne berolige passagererne lidt og give dem mulighed for let at e-maile/tweete/buzze/blogge/orkutte om deres forsinkelser.

Jeg er på nettet flere gange om ugen i s-togene, og her har jeg kun haft problemer med at ssh'e på port 22 en enkelt gang (hvor de lod til at spærre al trafik ud over port 80 - jeg gætter på at de bare testede lidt den dag). Ellers virker ting fint.

Jeg har skrevet lidt mere om mine oplevelser i den tidligere tråd:
http://www.version2.dk/artikel/12692-nu-er-der-gratis-internet-i-s-toget

Jeg glæder mig dog stadigvæk til at høre mere fra GratisDanmark og deres brud på Ophavsretsloven og Markedsføringsloven med deres reklamer. Jeg skrev til dem i slutningen af december, de svarede i starten af januar at de ville vende tilbage med et udførligt svar. I februar fik jeg så endnu en mail om at de var i gang med at udarbejde aftaler med indholdsleverandører.

Jeg er lidt spændt på, hvilken aftale, de kan lave, som indgår aftale med SAMTLIGE hjemmeside-indehavere på internettet. Det er altså pænt mange! :)

 • 0
 • 0
Ole Kofod

Hvis man kigger på DSBs ledelse (en lettere gruopvækkende oplevelse, hvis man drømmer om visioner for den fundamentalt gode ide: jernbane) er det meget enkelt, hvorfor man har brugt den hidtidige model: en stor del af lederne kommer fra TDC!
Jeg har ikke præcist styr på hvor mange, det drejer sig om, men det har næppe været de skarpeste knive, der fik håndtrykket fra TDC. Alligevel har de følt en vis loyalitet/veneration for deres gamle arbejdsgiver og skaffet dem denne lukrative aftale.

Nå, jeg glæder mig nu til at kunne bruge det i toget, da jeg endnu ikke selv har investeret i 3G.

 • 0
 • 0
Carsten Olsen

Per: Jeg er i store træk enig i dit debat indlæg.
MEN der er dog en vigtig detalje du ikke får med?

Man kan kalde det frit, men gratis er en tilsnigelse.

Det kunne virke som om du sætter gratis over frihed(frit).
For mig kommer frihed altid foran gratis. I den konkrete sag er "frihed" = f.eks. netneutralitet (valg af portnumre er en sag mellem indholds udbydere(server) og brugerne(client). Så jeg vil gerne betale et rimeligt beløb til ISP-STOG, med frit+reklamefrit Internet. (hvis jeg har månedskort betalt over PBS kunne det være 1 Zone/md = 11.50)
(Har 3mobil virker fint, dog ikke Nørreport)

Og Jov , kald mig bare en RMS elsker. RMS er en af mine guruer.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere