Drupal-stifter i struben på danske Sitecore efter open source-angreb

Drupal-stifter Dries Buytaert langer ud efter danske Sitecore, fordi selskabet i et white paper beskylder Drupal og andre open source CMS'er for at mangle dybde og support.

Den danske CMS-leverandør Sitecore anklages for at komme med grundløse påstande, der skal male fanden på væggen over for kunder, som overvejer et open source CMS-system.

Drupal-stifter Dries Buytaert langer på sin blog ud efter det danske selskab, fordi Sitecore i et white paper blandt andet hævder, at open source-systemer som Drupal mangler dybde og support, og de penge, man sparer på licensen, bliver ædt op af andre udgifter, som ifølge Sitecore er højere ved open source-systemerne.

»Hvor har vi set den slags FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt, red.) før? Fra enhver lukket softwareleverandør, som begynder at mærke konkurrencen fra et open source-alternativ. Jeg ser dette white paper som en sejr for Drupal, fordi de er tvunget til at nævne os ved navn. Drupal gør ondt på dem. Sitecore har grund til at være bange,« skriver Dries Buytaert.

Læs også: Se & Hør på open source: Aller-koncernen skifter fra Sitecore til Drupal

Han påpeger blandt andet, at Sitecore skriver, at kunderne blot sparer på licenserne, som udgør fem procent af omkostningerne. Ifølge Dries Buytaert er det ikke korrekt, hvis man ser på Sitecore, hvor en licens angiveligt kan koste en halv million kroner i gennemsnit.

Sitecore meldte netop i går ud, at selskabets overskud i det seneste regnskabsår steg med 30 procent til omkring 87 millioner kroner. I alt 32.000 websites kører i dag på det danske CMS.

Læs også: Danske Sitecore rykker på verdensplan og får gigantisk overskud

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Henrik Rathje

OS vinder frem.. og med god grund.. folk vil ha OS CMS, da de ofte alligevel kommer til at betale mange mange penge (og vi snakker MANGE penge)for at tilrette(bestille custom komponenter) et ikke-open source CMS.

"Kun sparer på licenserne..".. OMG.. typisk udtalelse fra folk der ikke aner hvad open source går ud på...

Hold nu op med det fis SiteCore... open source har sine forcer og closed source har ind imellem også sine forcer.. brug det der passer ind. Ingen tar jer seriøst med sådanne udtalelser.

 • 1
 • 1
#4 Henrik Rathje

fint nok.. og i alle OS CMS er det enkelt at ændre de fleste ting!... Hvem kan tilrette sitecore.?.. brugeren selv?..eller skal der konsulent bistand til?

men glem det.. orker ikke en diskussion om specifikke produkter, det er ikke emnet for mig.

jeg siger bare: glem alt det om, at OS er det eneste rigtige, eller CS er det eneste rigtige.. disse udsagn er BULLS***.

det eneste rigtige findes ikke... der findes kun "det rigtige for MIG/KUNDEN".. og det kan være OS, OS+CS eller CS... vælg det der passer.. ikke efter om det er OS eller CS.

Sitecore har sikkert sine styrker.. det har drupal og lign også... selv sharepoint har vel nogle?

Lav løsninger, ikke problemer.

over and out..

 • 5
 • 1
#6 Bjarke I. Pedersen

Hvis kunden selv har viden nok omkring udvikling til at kunne ændre et OS CMS, så har vedkommende også viden nok til at kunne ændre måden f.eks. Sitecore virker på.

Ligemeget hvad, så vil begge dele kræve at der kommer en udvikler ind over - for du forestiller dig vel ikke at redaktør-Bodil sætter sig ned og retter en bug i f.eks. Drupal?

 • 1
 • 0
#7 Henrik Rathje

Nu er jeg ikke helt blond efter 20 år i branchen, så nej, jeg forventer ikke "Bodil" retter i drupal, men det var heller ikke pointen.

Pointen er for mig: jeg er ligeglad hvilket system folk bruger, bare det er det rigtige til DEM. Og hverken sitecore, sharepoint, drupal eller andre er det rigtige til ALLE.

Så er der ikke mere at sige fra min side.. hav en sjov dag :-)

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere