Drupal kåret som bedste open source-CMS

CMS-løsningen Drupal er årets bedste open source content management-system, fastslår Packt Publishing.

En dommerkomite og 18.000 stemmer i en internetafstemning har udløst titlen som bedste open source CMS-løsning 2007 til Drupal-projektet.

De næste pladser i den årlige open source CMS-konkurrence indtages af løsningerne Joomla! og CMS Made Simple, mens projektet MODx har modtaget prisen som mest lovende open source CMS-projekt.

Joomla! og Drupal var også at finde i toppen af listen ved sidste års konkurrence, hvor det imidlertid var Joomla!, der løb med førstepladsen.

Ifølge Packt Publishing, der står bag den årlige CMS-konkurrence, er Drupal siden starten i 2001 vokset til i dag at være en af de mest downloadede open source CMS-løsninger, der samtidig har en af de mest aktive brugergrupper.

»Det her er en stor ære for Drupal-miljøet og de flere tusinde udviklere, der har bidraget til projektet,« udtaler Drupal-udvikler Jeff Eaton i forbindelse med prisuddelingen.

Også i Danmark er Drupal ved at vinde indpas flere steder.

Dagbladet Information er med i en gruppe af medier, som arbejder på at forbedre Drupal til store mediesites. Efter et års forarbejde blev information.dk for nyligt relanceret på open source-systemet.

Hertil kommer, at AOK.dk med over 300.000 månedlige brugere for få dage siden blev relanceret på Drupal i en helt ny udgave, hvor det redaktionelle indhold er kombineret med brugernes mulighed for at skabe og bedømme indhold.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Steffen Larsen

Hvordan kan det give mening at Drupal vinder "Overall Open Source Content Management System Award", og Joomla vinder "Best PHP Open Source Content Management System"?

De er begge lavet i PHP... Drupal er sikkert fint, men den award giver jeg ikke meget for :)

  • 0
  • 0
#5 Jesper Jepsen

Drupal er godt, tja både og. Kommer jo helt an på til hvad, det er jo ikke det bedste for alle til alt. Eller er det pga. koden, sikkerheden eller? Underlig måde at udpege på uden at have ret fast kriterier og hvis man ikke selv har dem, ja så er Drupal måske ikke det bedste.

Jesper Jepsen der selv administrer og udvikler på en håndfuld Drupal sites

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere