Drupal-bølgen ruller videre: Ti kommuner samlet til stormøde

Der er stigende interesse for open source-CMS’et Drupal hos kommunerne, efter at København og flere andre er gået den vej. Et samarbejde mellem Drupal-kommunerne er nu på vej.

Da Københavns Kommune i efteråret annoncerede, at både intranet og webside skulle bygges op med open source-CMS’et Drupal, satte det gang i en sneboldseffekt, hvor andre kommuner også begyndte at overveje sådan en løsning.

Læs også: Derfor valgte Københavns Kommune Drupal til nyt intranet

Og effekten var ganske tydelig, da Syddjurs og Ballerup Kommune, der også har valgt Drupal, i torsdags inviterede til stormøde for alle interesserede.

I alt ti kommuner fra hele landet mødtes i Ballerup for at høre om erfaringerne indtil videre og sætte gang i et samarbejde om udvikling til Drupal. Det skriver Drupal.dk.

Ud af de ti kommuner, der var repræsenteret, står mindst fire af dem lige nu og skal til at finde en leverandør til et nyt website for kommunen, mens andre er i gang med sådan en udbudsproces.

Målet med mødet var i høj grad at få organiseret et samarbejde mellem alle Drupal-brugerne, så det for eksempel bliver muligt at gå sammen om at udvikle bestemte moduler til CMS’et.

Blandt landets biblioteker er der allerede sådan et samarbejde, hvor man deler kode, da over halvdelen af landets biblioteker bruger Drupal.

En repræsentant fra bibliotekernes samarbejde TING holdt oplæg på mødet og tilbød at hjælpe kommunerne i gang. Også Digitaliseringsstyrelsen ville gerne hjælpe kommunerne ved at organisere samarbejdet, for eksempel med workshops, hvor der bliver udviklet Drupal-kode til at forbinde websiden med andre offentlige it-systemer, og koble den til websider som borger.dk.

Andre open source-CMS’er vinder også terræn blandt kommunerne. For eksempel har Ikast-Brande Kommune valgt CMS’et Umbraco til en webside, der i alt er budgetteret til 600.000 kroner.

Læs også: Kommune får ny open source-hjemmeside til kun 600.000 kroner

Og udover en lavere pris for websiden i første omgang regner kommunen også med at spare penge gennem et samarbejde med Egedal Kommune, der også har valgt Umbraco.

»Som kommune vil vi gerne have et unikt skær over vores side - men faktum er at vores borgere i det store hele har samme behov som i andre kommuner,« forklarede webmaster Mikael Havtorn fra Ikast-Brande Kommune til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Keld Simonsen

Det er rart at se at kommunerne kan gå sammen omkring erfaringsudveksling. Kommunerne har jo cirka allesammen de samme arbejdsopgaver, og selv om de kan løses forskelligt kan der være megen sund fornuft i at dele erfaringer og også udviklingsressourcer. Det var vel en opgave som KD, Kombit eller KL skulle varetage på kommunernes vegne, men se om de gør det.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere