Dropper TDC: Staten, forsvaret og Skat får internet fra Nianet

TDC kunne ikke følge med Nianet på prisen, som derfor vinder udbuddet af internet til staten, Skat, ministerierne og forsvaret.

Netværksleverandøren Nianet har vundet udbuddet af internetforbindelser til hele staten, ministerierne, forsvaret og Skat, skriver Børsen tirsdag.

Dermed må TDC, der også bød ind på opgaven, se sig slået af Nianet, der ifølge Børsens oplysninger har vundet udbuddet ved at slå en god bid af den anslåede pris på 80-90 millioner kroner.

»Prisen har været ret afgørende for, at vi fik aftalen. Dette er en afgørende og vigtig aftale for os. Vi er dermed et reelt alternativ til de etablerede teleselskaber,« siger administrerende direktør for Nianet, Rasmus Helmich, til Børsen.

Konkurrencemyndighederne har sat en begrænsning på TDC's prissætninger, da selskabet er markedsleder og tidligere har haft monopolstatus.

Derfor har TDC ikke kunnet følge med Nianet på prisen:

»Det er en aftale, som det er møgærgerligt, at vi ikke genvinder. Vi er gået så langt ned i pris som vi kunne, men det var ikke nok,« siger direktør i TDC Erhverv, Peter Stig Andersen til Børsen.

Nianet ejes af 17 danske elselskaber. Elselskaberne er flere gange blevet beskyldt for at være mere gunstigt stillet i kampen om telekunderne, fordi elselskaberne har alle elkundernes penge i ryggen.

Rasmus Helmich understreger over for Børsen, at Nianet tjener penge på aftalen. Men da Nianet lejer sig ind på TDC's netværk, tjener telegiganten dog også stadig på handlen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Flemming Jacobsen

Er der ikke nogen der bare tænker lidt at TDC malker forsvaret etc?. Hvis TDC IKKE VILLE sætte prisen ned, og Nianet gjorde det og de stadig tjener penge OG lejer sig ind på TDCs netværk så er der da noget galt.

Altså at en indlejer sætter prisen under det "hovedselskabet" vil have og stadig kan lave penge så er der da noget galt.

 • 3
 • 0
#6 Per Kofod

Nu var jeg desværre ikke en af de heldige, som nåede at få fibernet før TDC overtog det fra Dong, og derefter skrinlagde ydeligere udbygning;

Men jeg har hørt, at dem der fik det, har oplevet en væsentlig ringere service efter TDC overtog det, end det de fin mens det car drevet af Dong.

Jeg oplevede selv med en ADSL pro, fra TDC at den var nede i en uge sidste år. 3 dage efter, at jeg fejlmeldte den, fik jeg besked om at fejlen var fixet. Det var den ikke, så da jeg ringede, og sagde, at den stadig ikke virkede, betragtede de det som en ny fejl. og da de på en PRO forbindelse garanterer rettelse inden for 3 arbejds dage, mente de, at de overholdt deres kontrakt. Resultatet var at jeg var uden telefon og internet i 8 dage. (det samme var flere andre beboere i kvarteret hvor jeg bor)

 • 1
 • 0
#7 Henrik Nielsen

Især deres mobilpakker er skinhamrende dyre, og for 129kr./måned kan man altså ikke få andet end 200MB data, hvilket også er grunden til, jeg skiftede.

Man kan bare håbe, at de snart lærer det derinde, men desværre er det generelt meget besværligt for folk (privatkunder, red.) at flytte internet, telefoni, tv, etc. over til et andet teleselskab, især da mange tror, at man ikke kan flytte fastnetnummeret med sig til det nye teleselskab. Omvendt har vi TDC-tv derhjemme, men ville hellere have Yousee, men der er ingen sådanne kabler, som er nødvendige, for at have Yousee på vores grund. Jeg håber kraftigt, at Yousee på samme vis som TDC og Telia vil lancere IPTV. Altså tænk sig bare, man kan til stadighed ikke starte programmer forfra, eller få adgang til TV-arkiv hos TDC, og (for lige at komme af med nogle frustrationer), kan man heller ikke gøre noget så avanceret som at spole frem og tilbage i musikken i TDC PLAY-app'en på Android, noget, man ellers skulle tro var grundlæggende for en musikafspiller. Jeg kan ikke forstå, hvorfor man ikke bare dropper sit teleselskab, hvis man ikke bryder sig om dem. - Det er jo ikke sådan, at man har et indbyrdes venneforhold.

 • 0
 • 0
#9 Niels Chr

Bemærk at der kan være forskel på den service/ det produkt som man får som privat kunde vs. erhvervs kunde. Nianet til privat brug kan jeg ikke udtale mig om da jeg ikke har erfaring på det område.

Jeg har igennem de sidste 14 år været Erhvervs kunde hos dels TDC,Telia og Nianet for en mellemstor dansk virksomhed. Nianet har jeg benyttet de sidste 6 år. Pt benytter jeg Nianet som fibernet leverandør til de forskellige lokationer spredt over Danmark, men har også enkelte produkter hos Telia – TDC har jeg helt droppet da de ikke udviser tilstrækkelig fleksibilitet og kunde pleje (samt at deres priser slet ikke kan sammenlignes på nogen som helst måde). Deres NOC fungere upåklageligt og deres tekniske service er også top $ - jeg kan kun ønske Staten stort tillykke med deres nye leverandør. Erfaringen viser at du både får et bedre /hurtigere produkt hos Nianet samtidig med at der er penge at spare.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere