Dropbox vil lade brugerne gemme filer i Europa - hos Amazon

12. februar 2016 kl. 13:349
I lyset af Safe Harbor-dommen er Dropbox nu på vej med muligheden for at lagre data inden for EU's grænser. Det kommer til at ske hos Amazons datacenter i Tyskland.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Dropbox er én af de cloud-baserede tjenester, der kan komme i klemme som følge af, at der er sået tvivl om den såkaldte Safe Harbor-aftale mellem EU og USA. Det betyder, at en række virksomheder, som benytter Dropbox, kan blive nødt til at lagre deres data inden for EU's grænser.

Derfor vil Dropbox nu udvide med datacenterkapacitet i Tyskland, skriver salgsdirektør Thomas Hansen fra Dropbox i et blogindlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at kunne tilbyde den europæiske lagerplads hurtigst muligt vil Dropbox benytte Amazon AWS hos Amazons datacenter i Frankfurt.

Det er dog ikke helt afklaret, hvorvidt amerikanske udbydere kan blive pålagt at udlevere data, der tilhører europæiske kunder og ligger i datacentre i Europa.

En ny aftale mellem USA og EU er under udarbejdelse, men kritiseres for ikke i tilstrækkelig grad at sikre mod myndigheders adgang.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
15. februar 2016 kl. 17:00

Jeg tror ikke jeg forstår dit spørgsmål. Igen i forhold til hvad?

Overskriften: "Dropbox vil lade brugerne gemme filer i Europa" Fra artiklen: "Det betyder, at en række virksomheder, som benytter Dropbox, kan blive nødt til at lagre deres data inden for EU's grænser."

Og så skriver jeg at det er hip som hap om hvor data er placeret, da Patriot Act alligevel overtrumfer.

Og mht. kryptering er det også aldeles ligegyldigt hvor data er placeret. Hvis kryptering kan brydes så bliver dine data læst uanset hvor de er henne, hvis ikke bliver de ikke læst.

Hele øvelsen er en marketings dims til uvidende politikere og firmachefer.

5
14. februar 2016 kl. 13:32

Dropbox = Amerikansk firma = underlagt Patriot Act = udlevering af data + Boxcryptor = Tysk firma = no problema

2
12. februar 2016 kl. 19:40

Dropbox = Amerikansk firma = underlagt Patriot Act = udlevering af data Dropbox = Europæisk dataplacering = Amerikansk firma = underlagt Patriot Act =

udlevering af data = opdaget i EU = 4% af omsætningen i bøde

1
12. februar 2016 kl. 15:48

Dropbox = Amerikansk firma = underlagt Patriot Act = udlevering af data Dropbox = Europæisk dataplacering = Amerikansk firma = underlagt Patriot Act = udlevering af data