Dropbox skifter fra Amazon til egen hardware og omskriver software i Rust

1 kommentar.  Hop til debatten
Dropbox har bygget sin egen storagehardware kaldet Diskotech, hvor hver kompakte enhed kan lagre en petabyte.
15. marts 2016 kl. 14:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fildelingstjenesten Dropbox har tidligere været baseret på Amazons sky, men ligesom flere andre cloud-tjenester, så har Dropbox nu skiftet til selv at drive en sky, hvor selskabet også har bygget sin egen hardware. Det skriver Wired.

Dropbox brugte Amazons S3 storage-tjeneste, men mener, at omkostningerne vil være lavere, hvis selskabet selv står for driften og kan bestemme hele stakken fra netværk over storage til software.

»Der er ingen, der driver en sky som en velgørenhed. Der er altid en profit ét eller andet sted,« siger teknisk chef Aditya Agarwal fra Dropbox til Wired.

Dropbox' nye platform består af softwaren Magic Pocket, som først blev skrevet i programmeringssproget Go, mens dropbox kørte hos Amazon. Dropbox havde lavet et testdatacenter med standardkomponenter, hvor Magic Pocket blev testet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dropbox opsagde efter otte måneders test kontrakten med Amazon og begyndte en lagvarig flytning af de mange petabyte data, samtidig med at det nye datacenter til de amerikanske kunders data blev udbygget. I Europa ligger Dropbox-brugernes data stadig hos Amazon.

Storage hardware kan rumme én petebyte

De store mængder filer fik også Dropbox til at udvikle sin egen storagehardware kaldet Diskotech, som hver især kan rumme op til én petabyte og blot optager nogle få rack-units. Den Go-baserede udgave af Magic Pocket viste sig imidlertid at være forholdsvis hukommelseskrævende.

Derfor valgte udviklerne midt i migreringsprojektet at skrive Magic Pocket om i Rust for at udnytte hukommelsen bedre på de nye Diskotech-enheder.

Dropbox er én af Silicon Valleys 'super-enhjørninge', der på et tidspunkt blev vurderet til en markedsværdi på 10 milliarder dollars. Tjenesten har imidlertid en række konkurrenter, ikke mindst Box.com, som især forsøger at fravriste Dropbox de professionelle brugere.

Samtidig benytter flere af de applikationer, der generer de filer, Dropbox lever af at lagre og dele, deres egne cloud-lagringstjenester med mulighed for deling, ligesom eksempelvis Microsofts Office 365 kommer med en særlig udgave af Microsofts OneDrive som standard.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. marts 2016 kl. 23:33

Hvor man foerst lige kan skrive sit produkt i Python, naa det virkede ikke, saa Go, naa det virkede sgu heller ikke, lade os proeve Rust. Eller Scala...