Dropbox satser mere på at blive et nyttigt arbejdsværktøj – lancerer 'Spaces'

Skal hjælpe brugere med at få orden på deres sager og facilitere mere effektivt samarbejde med andre.

Dropbox er mest kendt som en populær cloud-tjeneste, som lader privatpersoner og virksomheder lagre filer og indhold, men nu satser tjenesten på at udvide sit repertoire. Det vil de gøre med et nyt initiativ kaldet Dropbox Spaces.

Dropbox Spaces er en satsning, som gerne skulle løfte cloud-tjenestens funktion som et nyttigt arbejdsværktøj op over kun at fungere som en tjeneste til opbevaring af filer.

Smart arbejdsrum

Fremstødet beskrives som et ‘smart arbejdsrum’ og byder på en række funktioner, som skal hjælpe brugere med at få udført arbejde, få orden på deres sager og facilitere mere effektivt samarbejde med andre.

Blandt andet vil Spaces samle lokale filer og cloud-indhold, sådan at for eksempel PowerPoint-dokumenter kan lagres på samme sted som Google Dokumenter.

Spaces skal også gøre det enklere at få hurtig adgang til indholdet, du har brug for, blandt andet med en AI-baseret billedsøgningsfunktion, som lader brugeren finde billeder frem blot kun ved at søge efter indholdet i billederne. Denne funktion er efter sigende allerede lanceret til Dropbox Professional og Business.

En kommende søgefunktion vil også gøre det muligt at søge efter nøglefraser i tekst på tværs af alle filerne for at finde frem til det, du leder efter, uden at skulle huske den aktuelle fil eller mappe.

Fokus på prioriterede projekter

Det vil også blive muligt at stjernemarkere filer og mapper, som man bruger hyppigst, for at gøre disse let tilgængelige, og en funktion kaldet Dropbox Binder lader dig samle alle Dropbox-filer, inklusive billeder, PDF-filer, cloud-dokumenter og mere i et ‘ringbind’, som man kan vælge at gøre offentligt og dele med teamet.

Spaces giver dig også mulighed for at bringe prioriterede projekter til tops, så du kan fokusere på den mest relevante team-aktivitet, og en ny AI-funktion vil automatisk foreslå det indhold, du til enhver tid har brug for.

Nogle af Spaces-funktionerne er allerede på plads, mens andre vil komme til. Alle detaljerne finder du på Dropbox-bloggen.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere