Dropbox runder en halv milliard kunder

Dropbox har rekrutteret mange enterprise-udviklere for at gafle flere businesskunder: Det er her pengene tjenes.

Dropbox har netop rundet et skarpt hjørne: Selskabet har nu 500 millioner registrerede brugere.

Samtidig har selskabet oplyst, at man har 150.000 betalende virksomhedskunder - hvilket er det samme niveau som blev offentliggjort på en konference i november.

I den nye meddelelse anfører firmaet, at man får 25.000 nye betalende erhvervskunder hvert kvartal, hvilket betyder, at man nu burde have 175.000 betalende kunder.

Betalende virksomhedskunder er afgørende, fordi tilbuddet til almindelige forbrugere - Dropbox Basic med 2 GB storage - er gratis. Så det er der ikke meget forretning i.

Men netop den store private anvendelse af Dropbox udgør et tveægget sværd. På den ene side anvendes det som et salgspitch af Dropbox: Mange brugere kender allerede tjenesten fra privaten.

På den anden side gør kendskabet herfra, at man også bruger den gratis Basic-løsning på kontoret - i mange tilfælde uden at blive godkendt af IT.

I værste fald lægger professionelle brugere følsomme personoplysninger på Dropbox, selv om det på linje med de andre cloudtjenester kan være i strid med persondatalovgivningen, fordi det juridiske grundlag for at opbevare sådanne data på amerikanske tjenester efter Safe Harbor-dommen pt. er ret uklart.

Læs også: Dropbox vil lade brugerne gemme filer i Europa - hos Amazon

Opruster på enterprise features

Blandt de mest kende kunder i butikken er News Corp, Intuit og Expedia. Men konkurrencen med bl.a. Microsoft og Google er hård.

Dropbox har rekrutteret mange enterprise-udviklere til teamet, herunder Microsoft veteranen Thomas Hansen, hvilket vil give flere forbedringer på enterprise-løsningen.

Tallet på en halv milliard mangler en del detaljer. Det er ikke oplyst, om Dropbox har 500 millioner unikke brugere, eller om man har 500 millioner registrerede konti.

Selskabet har heller ikke oplyst, hvor mange af disse konti er aktive.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017