Dropbox præsenterer ny konkurrent til Google Docs

Dropbox er nu klar med den nye service Dropbox Paper, som skal udfordre Google Docs på et marked, hvor der ikke har været mange om konkurrencen.

For godt og vel halvandet år siden lancerede Dropbox betaversionen af deres online-samarbejdstjeneste, Dropbox Paper. I stil med Google Docs fokuserer Dropbox Paper på muligheden for at arbejde på de samme dokumenter på tværs af brugere.

Nu er Dropbox klar med den endelige version, som på nuværende tidspunkt er udkommet på 21 sprog, inklusive dansk. Det skriver selskabet i et blogindlæg.

Ligheder med Google Docs

På flere punkter ligner Paper det allerede eksisterende Google Docs, men der er også mærkbare forskelle:

Hvor Google Docs' brugerflade lænede sig meget op ad Microsoft Office-programmerne, fremstår Dropbox Paper en del mere simpelt. Når man åbner et nyt dokument, bliver man mødt af en helt hvid flade med overskriften 'Giv mig et navn' efterfulgt af 'skriv noget fantastisk'.

Illustration: Dropbox

Værktøjslinjerne dukker også først op, når man begynder at skrive i dokumentet, og det er afhængigt af, hvad du skriver deri. Markerer du eksempelvis en tekstbid, kommer værktøjslinjen for formatering af tekst frem.

'Ikke bare et dokument'

Dropbox skriver også på sin hjemmeside, at Paper er 'mere end et dokument, det er et arbejdsrum til at bringe personer og ideer sammen'.

Ligesom i Google Docs kan flere brugere redigere og kommentere i dokumenterne samtidig. Men hvis man eksempelvis laver en opgaveliste, kan deltagerne afkrydse og tilføje punkter, efterhånden som arbejdet skrider frem.

Samtidig er delingen af filer blevet indbygget i dokumentet. Ved et klik på plustegnet i siden af linjen, kan man nemt vedhæfte en fil, som alle brugere derefter har adgang til. Vil man indsætte andet end billeder, skal dette dog komme fra Dropbox - man kan altså ikke bare lægge et dokument op direkte fra computeren.

Smart Sync skal spare plads

Samtidig med udgivelsen af Dropbox Paper lancerede Dropbox også tjenesten Smart Sync. Den giver brugere mulighed for at få adgang til filer lagret på deres Dropbox-konto gennem Windows-stifinder og iOS Finder. De behøver altså ikke længere være lagret på computeren, for at man kan få adgang.

Smart Sync er imidlertid kun til Dropbox Business-kunder, men firmaet skriver på sin blog, at man arbejder på at gøre det tilgængeligt for individuelle kunder. Hvornår det sker, fremgår ikke af indlægget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere