Dropbox gemte på slettede filer i årevis på grund af kodefejl

Et ukendt antal Dropbox-brugere har fået filer tilbage, som de havde slettet for flere år siden.

En ansat ved cloudtjenesten Dropbox forsøgte for nyligt at fikse et tilbagevendende problem, hvor filer, der er slettet for år tilbage, pludselig dukker op i brugerens Dropbox-mappe.

I processen kom personen i stedet til at gøre et kæmpe arkiv af filer synligt - filer, som skulle have været slettet permanent for længe siden.

Det skriver The Register.

Læs også: Hackere stjæler kontooplysninger på over 60 millioner Dropbox-brugere

'Typisk sletter vi filer og mapper permanent fra vores servere inden for 60 dage efter, at en bruger har slettet dem,' forklarer Dropbox-ansat Ross S. i selskabets support-forum.

'De slettede filer er imidlertid ramt af en bug, der gør, at metadata er inkonsistent. Så vi har sat dem i karantæne og undtaget dem fra den permanente sletteproces, indtil metadata kan rettes,' fortsætter han.

Dropbox understreger, at filerne, der er genopstået fra den digitale død, kun er kommet frem på de respektive brugeres konti, og at ingen tredjeparter har haft adgang til filerne.

Læs også: Dropbox lancerer open source middle-out komprimeringsalgoritme

Forklaringen fra selskabet kommer efter klager fra en række brugere, der fik de forlængst slettede filer tilbage i Dropbox-mappen.

En bruger beretter, at slettede mapper fra så langt tilbage som 2009 er dukket op igen.

Læs også: Google og Dropbox tilslutter sig Privacy Shield efter vellykket selvcertificering

Dropbox oplyser, at fejlen med metadata nu er rettet, og selskabet gik søndag i gang med at genslette zombie-filerne.

Enkelte brugere rapportere dog stadig om gamle filer på i alt flere gigabytes, der pludselig dukker op igen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Jensen

De sletter aldrig noget. Når brugeren tror han har slettet noget bliver det bare skjult for brugeren. Sådan er jeg fuldt overbevist om at alle de store firmaer gør - og det uanset hvor mange gange de påstår noget andet.

  • 4
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere