Dropbox flytter alle brugerkonti til Irland

8 kommentarer.  Hop til debatten
Alle dropbox-konti bliver nu rykket til landet med den lukrative skattelovgivning. Det er dog småt med informationerne om, hvilken forskel det vil gøre for brugerne.
5. maj 2015 kl. 10:34
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Alle brugerkonti hos cloud-tjenesten Dropbox bliver nu rykket til et datterselskab i Irland.

Det skriver Digi.no.

Flytningen til Irland sker ifølge virksomheden for at »yde bedre service til dig og det stigende antal brugere over hele verden,« som det hedder i de opdaterede brugerbetingelser.

Det er dog uklart, hvori den forbedrede service består, og Dropbox skriver i samme ombæring, at brugerne ikke vil mærke nogen forskel og ikke skal foretage sig noget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med flytningen til Irland gør Dropbox blandt andet Apple og Microsoft selskab på listen over it-virksomheder, der har oprettet datterselskaber i Irland for at nyde godt af landets lukrative skattelovgivning.

For nylig rykkede også Twitter alle ikke-amerikanske konti til Irland i forbindelse med en opdatering af brugerbetingelserne. Her er idéen blandt andet, at de ikke-amerikanske brugeres oplysninger nu skal håndteres i henhold til de irske regler for persondatabeskyttelse, der er baseret på EU-reglerne.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
5. maj 2015 kl. 13:11

V2 fremstiller det som om, de kun har flyttet alt data til Irland, for at score en lukrativ skatteaftale, når det i første omgang handler om at de ikke-amerikanske brugeres oplysninger skal håndteres i henhold til de irske regler for persondatabeskyttelse, lige som twitter gjorde det. Om den holder i retten vil tiden vise og i mellemtiden er det vel fair nok, at de gør sit for at beskytte deres brugere mest muligt?

Irland lukker for teknologigiganternes foretrukne skattehul

Så med mindre de allerede har fundet en erstatning til 'The double Irish' har de "kun" indtil 2020 at gøre godt med...

6
5. maj 2015 kl. 15:36

Så med mindre de allerede har fundet en erstatning til 'The double Irish' har de "kun" indtil 2020 at gøre godt med

Næsten skattefrit i 5 år, er da også godt :-) Også kan man flytte igen, næste gang man skal anlægge noget.

Men afventer også med spænding, Retssagen mellem MS og USA, og om USA vil følge den ! Lige nu står der jo en Engelsk politiker, og ligner mere og mere en diktator som er villig til at sælge ud af basale menneskerettigheder for at tækkes USA. Vores egene er ikke bedre, så det er lykkes terrorister på 15 år, hvad der ikke lykkes Rusland på 60, så få indført STASI tilstande i EU, og få afviklet ret samfundet.

1
5. maj 2015 kl. 12:32

Der kun tale om brugere som er bosat uden U.S, Canada eller Mexico, ligesom det var tilfældet med twitter. Jeg tror ikke det fordi de har en lukrativ skattelovgivning, men for at beskytte deres brugeres data bedst muligt ved at flytte dem til EU.

At valget så lige er faldet på Irland, skyldes så måske deres skattelovgivning men jeg tvivler stærkt på at dette er hovedgrunden til flytningen.

3
5. maj 2015 kl. 12:49

Ja, det er da uden tvivl skatten. Havde de haft samme skattelovgivning som Danmark, så tvivler jeg stærkt på valget var faldet på Irland..

8
6. maj 2015 kl. 07:07

Stefan, Jens og Casper: Dropbox bruger Amazon som datastorage-leverandør. Det er nok primært derfor de valgte Irland.