Dropbox bygger eget netværk for at undgå flaskehalse

Dropbox har allerede hevet omkring 90 procent af deres data ud af Amazons services.

For at undgå flaskehalse og sikre en mere flydende down -og upload for sine kunder er Dropbox i gang med at sætte sit eget netværk op bestående af standard-Linux-enheder. Det skriver fortune.com.

Læs også: Passwordmanager ramt af datalæk

»De fleste ved ikke, at internettet kan være klumpet, og at der ofte opstår flaskehalse i trafikken,« siger Akhil Gupta, der er teknisk direktør i Dropbox, til fortune.com. Derfor er selskabet i gang med at fjerne alle tredjeparts load balancers og erstatte dem med Linux-enheder. Samtidig bruger Dropbox nu sine egne, dedikerede fiberkabler til at transportere data mellem visse knudepunkter.

Læs også: Dropbox: Sikkerhed skal bygges ind i alt for at sikre 500 petabyte og en halv milliard brugere

»Vi vil gerne gøre oplevelsen af vores services så flydende som muligt, og siden 70 procent af vores kunder er uden for USA, og det meste af vores data opbevares i Nordamerika, ser vi det som et nødvendigt skridt at finpudse vores infrastruktur,« siger Dan Williams, der er hovedansvarlig for produktudviklingen i Dropbox.

Læs også: 20-årig dansker sigtet for databedrageri: Installerede malware på biblioteks computere

Men Dropbox kan ikke hive al dataopbevaring hjem fra tredjepartsselskaber. Af de omkring 500 petabytes data, selskabet opbevarer for sine kunder, befinder en god del af de mange data sig i lande som Tyskland, der kræver, at de opbevares på tysk grund. Derfor lejer Dropbox sig stadig ind hos Amazon på vegne af sine tyske kunder.

Læs også: Datatilsynet afviser anmeldelse af manglende HTTPS på læge-hjemmeside - er det et problem?

I sine bestræbelser på at skabe en mere direkte forbindelse til sine europæiske kunder vil Dropbox også lave et knudepunkt for Dropbox-trafik i Paris. Om det var den rigtige beslutning at droppe tredjepartsservices og distributører, vil tiden vise.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere