Dr. Who og Daleks skal lære børn at programmere

Illustration:
En virtuel Dalek fungerer som en moderne udgave af den 'skildpadde', skolebørn i computerens barndom kunne styre ved hjælp af simpel programmering.

Det britiske tv-selskab BBC har lanceret en kampagne, som skal hjælpe børn med at lære at programmere, og ét af de første tiltag bliver et spil, hvor Doktoren fra tv-serien Dr. Who og en Dalek fra samme serie spiller hovedrollerne. Det skriver The Guardian.

I det browserbaserede spil skal man lære at give den beskadigede Dalek instruktioner, så den kan blive repareret og hjælpe Doktoren med at redde universet.

På den måde får børnene mulighed for at udforske grundlæggende programmeringsprincipper såsom løkker og variable, samt lære hvordan en sekvens af instruktioner kan bygges op. Det kan altså minde lidt om de forskellige udgaver af 'skildpadde-programmering', som i computerens barndom netop blev brugt til undervisning.

Her bliver principperne imidlertid kombineret med spildesign og en historie i Dr. Who-universet. Målet er et spil, som gør børnene interesserede i at lære mere.

»Der findes allerede fremragende platforme såsom Scratch og Blockly, så det ville vi ikke bare kopiere. Vi spurgte lærere og børn, og de ville gerne have noget, der fungerede som et første skridt til at afmystificere programmering, så det ikke føltes svært,« siger kreativ ansvarlig Rich Jenkins fra Panet 83, som har udviklet spillet, til The Guardian.

Spillet bliver lanceret den 22. oktober, men vil umiddelbart kun være tilgængeligt fra IP-adresser i Storbritannien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jan Gundtofte-Bruun

I det browserbaserede spil skal man lære at give den beskadigede Dalek instruktioner, så den kan blive repareret og hjælpe Doktoren med at redde universet.

Det går aldrig godt, enhver kan da se at det er en fælde. Pas på, Doktor!

/spas

Hvor er det godt at se endnu et initiativ af den slags. Vi får i fremtiden (endnu mere) brug for, at "folk" helt generelt får en dybere forståelse af at maskiner skal programmeres, og hvordan det sådan nogenlunde foregår.

Det giver mindelser til det fine spil ChipWits ... som jeg har forsøgt at mestre siden `86.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere