Dr. Who og Daleks skal lære børn at programmere

20. oktober 2014 kl. 13:263
Dr. Who og Daleks skal lære børn at programmere
Illustration: BBC.
En virtuel Dalek fungerer som en moderne udgave af den 'skildpadde', skolebørn i computerens barndom kunne styre ved hjælp af simpel programmering.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det britiske tv-selskab BBC har lanceret en kampagne, som skal hjælpe børn med at lære at programmere, og ét af de første tiltag bliver et spil, hvor Doktoren fra tv-serien Dr. Who og en Dalek fra samme serie spiller hovedrollerne. Det skriver The Guardian.

I det browserbaserede spil skal man lære at give den beskadigede Dalek instruktioner, så den kan blive repareret og hjælpe Doktoren med at redde universet.

På den måde får børnene mulighed for at udforske grundlæggende programmeringsprincipper såsom løkker og variable, samt lære hvordan en sekvens af instruktioner kan bygges op. Det kan altså minde lidt om de forskellige udgaver af 'skildpadde-programmering', som i computerens barndom netop blev brugt til undervisning.

Her bliver principperne imidlertid kombineret med spildesign og en historie i Dr. Who-universet. Målet er et spil, som gør børnene interesserede i at lære mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Der findes allerede fremragende platforme såsom Scratch og Blockly, så det ville vi ikke bare kopiere. Vi spurgte lærere og børn, og de ville gerne have noget, der fungerede som et første skridt til at afmystificere programmering, så det ikke føltes svært,« siger kreativ ansvarlig Rich Jenkins fra Panet 83, som har udviklet spillet, til The Guardian.

Spillet bliver lanceret den 22. oktober, men vil umiddelbart kun være tilgængeligt fra IP-adresser i Storbritannien.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
21. oktober 2014 kl. 10:57

Serien hedder "Doctor Who". Det kan ikke forkortes til "Dr. Who", da "Who" ikke er hans navn.

3
22. oktober 2014 kl. 08:32

I det browserbaserede spil skal man lære at give den beskadigede Dalek instruktioner, så den kan blive repareret og hjælpe Doktoren med at redde universet.

Det går aldrig godt, enhver kan da se at det er en fælde. Pas på, Doktor!

/spas

Hvor er det godt at se endnu et initiativ af den slags. Vi får i fremtiden (endnu mere) brug for, at "folk" helt generelt får en dybere forståelse af at maskiner skal programmeres, og hvordan det sådan nogenlunde foregår.

Det giver mindelser til det fine spil ChipWits ... som jeg har forsøgt at mestre siden `86.

1
21. oktober 2014 kl. 09:29

  1. $> dalek EXTERMINATE