DR vil streame Forbrydelsen fra skyen - dr.dk outsources

12 kommentarer.  Hop til debatten
Platformene under DR-hjemmesiderne dr.dk og streamingsitet dr.dk/nu skal fremover driftes af eksterne leverandører. Teknologidirektør kan ikke afvise fyringer som følge af outsourcingen.
23. november 2012 kl. 10:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Driften af DR-hjemmesiderne dr.dk og streamingsitet dr.dk/nu er på vej i hænderne på en eller flere eksterne cloud-udbydere.

Det skal efter planen give større kapacitet og bedre skalerbarhed under presset fra store nyheder eller streaming af populære udsendelser som for eksempel Forbrydelsen søndag aften.

»Forventningen er, at vi på sigt kan tilbyde bedre performance på vores On demand- og streaming-platform og bedre kan håndtere situationer som breaking news, hvor der er et meget stort load på systemet,« siger underdirektør i DR Teknologi, Mikkel Müller, til Version2.

Han fortæller, at DR i dag streamer op til 25 gigabit per sekund i spidsbelastningssituationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udskiftningen af DR's serverinfrastruktur kommer til at ske frem til 2014, og et udbud skal i løbet af næste år afgøre, hvem der får de eksterne driftsopgaver.

Skift til Drupal satte gang i tankerne

Tidligere på året besluttede DR at skifte sin hjemmesideplatform fra Microsoft CMS til open source-CMS'et Drupal. Det var en god anledning til at se nærmere på, om driften nu også hører hjemme hos DR selv.

»Drupal bruger en helt anden teknologistak (LAMP, red.) end den nuværende, som er Microsoft-baseret. Det tager erfaringsmæssigt nogle år, før man selv opnår virkelig stærke kompetencer til at drive en ny platform. Så derfor har vi besluttet, at det er bedre at gøre det eksternt hos en leverandør, der allerede har de erfaringer,« forklarer Mikkel Müller.

Driften af hjemmesiden dr.dk/nu outsources, fordi DR har svært ved at følge med på On demand- og streaming-fronten, som ifølge underdirektøren er i hastig udvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi får konkurrence af tjenester som Netflix og HBO, og samtidig skal man nu understøtte mange forskellige devices med alt fra Windows til iOS og Android. Det er simpelthen en kæmpe udfordring at følge med i for en relativt lille teknologiorganisation som os,« forklarer Mikkel Müller.

Der er netop meldt 30-60 fyringer ud på teknologiområdet i DR. Hvor mange af dem stammer fra outsourcingen af it-driften?

»De afskedigelser er drevet af en række forandringer, vi vil gennemføre for at effektivisere teknologiområdet. Det sker inden for en meget kort tidshorisont. Outsourcingprojektet kører frem til 2014, så der ikke nogen af de udmeldte afskedigelser, som har direkte relation til beslutningen om at outsource dr.dk og streamingen. Men der kan selvfølgelig opstå behov for tilpasninger undervejs i projektet,« siger Mikkel Müller.

Så du kan ikke afvise, at outsourcingen kommer til at medføre afskedigelser på lidt længere sigt.

»Nej, det kan jeg ikke. Men omvendt er det jo nogle områder, som der er meget aktivitet inden for, og hvor der kan komme nye opgaver og satsninger til senere,« siger Mikkel Müller.

Dr.dk er ifølge FDIM Danmarks mest besøgte hjemmeside med omkring 80 millioner sidevisninger om måneden.

Rettet 10.50: Dr.nu rettet til dr.dk/nu.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
24. november 2012 kl. 18:47

Tænker på en rædsel som Silverlight m DRM. OG for gud skyld ikke noget Microsoft teknologi til streamingen.. Får så går der helt sikkert kunfor Windows/MAC iden

12
26. november 2012 kl. 09:17

Tvivler på at DR gør det, da det vil være flere skridt tilbage i forhold til hvad de tilbyder i dag. Tænker specifikt smartphone / tablet versionen af dr.dk/live.

7
23. november 2012 kl. 13:01

»Vi får konkurrence af tjenester som Netflix og HBO, og samtidig skal man nu understøtte mange forskellige devices med alt fra Windows til iOS og Android. Det er simpelthen en kæmpe udfordring at følge med i for en relativt lille teknologiorganisation som os,« forklarer Mikkel Müller.

Det klarer man ved at lave et API og vælge en teknologi som er nemt tilgængelig på alle platforme. For eksempel RTP med MPEG4 stream i stedet for flash eller silverlight. Men sørg for at der kan streames helt op til samme kvalitet som det luftbårne DVB-signal.

Så kan i være sikre på at andre nok skal lave nogle fede apps.

9
23. november 2012 kl. 15:53

DR har faktisk et offentligt API på dr.dk/nu. Kender det ikke i detaljer, men er sikkert godt og grundigt begrænset til indhold de må distribuere den vej.

Det findes på http://www.dr.dk/nu/api/.

4
23. november 2012 kl. 11:18

Dr.dk/nu eksistere ikek længere, de har jo valgt at skrotter dr.dk/nu til fordel dr dr.dk/tv (dr se tv) efter min meningen en ringer udgave af online tv delen.

2
23. november 2012 kl. 10:44

25Gbps er alligevel også en del fra et enkelt knudepunkt. Gør som Netflix der giver en gratis boks til de store ISP'er med alt indhold, der fungerer som en transparent proxy. Det er en win-win situation for både ISP og DR

5
23. november 2012 kl. 11:32

Ja det ville være rigtig fint, specielt da DR streaming aldrig rigtig har fungeret godt.

Jeg krydser i hvert fald fingre for at de finder en leverandør der kan hæve niveauet gevaldigt.

1
23. november 2012 kl. 10:42

Kunne I nu ikke lige tage at sikre jer at det I skriver ikke er noget vås? dr.nu har ikke noget som helst med DR at gøre.

Møz.

3
23. november 2012 kl. 10:52

Tak, nu er nu rettet.

Vh Morten, Version2.nu ;-)

6
23. november 2012 kl. 12:18

Tak, nu er nu rettet.

Der står stadig dr.nu i følgende passage:

Driften af hjemmesiden dr.nu outsources

Det kunne i øvrigt være fornemt, hvis skiftet kunne give anledning til højere opløsning på DR's videostreams. Nu hvor man er blevet vant til Netflix relativt gode HD-opløsning, virker DR's stream jo nærmest som et grovkornet instagram eller smalfilm ;-)

Og i øvrigt også meget lovende med udsigt til apps til eks. smartphones og Apple TV. Meget gerne med samme form for SVOD-udbud som eks. iPlayer eller Netflix har det.