DR stopper pengestrømmen til udvikling af onlinespil

DR skal spare 80 millioner kroner på grund af medieforliget. Det går hårdt udover udviklingen af online computerspil til dr.dk.

DR får fremover svært ved at følge op på online spilsucceser som Mujaffa, hvor spilleren i skikkelse af en andengenerationsindvandrer samlede guldkæder og blondiner op fra byens gader i sin BMW.

DR skal nemlig spare 80 millioner kroner på grund af medieforliget, og det kommer til at gå ud over udviklingen af onlinespil til dr.dk, skriver Politiken.

Fremover vil der ikke blive øremærket penge til udviklingen af onlinespil.

»Jeg må bare erkende, at det kommercielle marked er så stort, at det er svært at se, hvordan vi virkelig ville kunne gøre en forskel med vores spil,« siger kanalchef i DR, Nicolai Porsbo, til Politiken.

Inden for det kommende år får vikingespillet Saga præmiere. Spillet har været undervejs i tre år rammes derfor ikke af spareplanerne, skriver avisen.

DR vandt i 2004 webprisen Prix Italia for spillet Hundeparken.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jørgen Larsen

The Hindenburg will be hydrogen-filled.

DR får fremover svært ved at følge op på online spilsucceser som Mujaffa.

Mujaffa spillet blev lanceret af DR som Perker-Spillet for over 10 år siden. Selv med 10 års masive tvangsudskrevne midler har det åbenbart ikke være muligt at sætte en ny referenceramme.

At DR har valgt at spare 80 millioner ud af et konjunkturafhængigt budget på 3,6 milliarder ved at skære i PR tunge poster som f.eks. satiren, tv-avisen og børneprogrammer, er vist kun politisk spin fra Plummers&Co.

 • 0
 • 0
#4 Deleted User

Kan ikke fatte hvorfor man skulle betale licens penge til udvikling af online flash spil... syne det er helt sort.

Eller for haveprogrammer, eller dårlige amerikanske film, eller radio hvor de ikke spiller musik eller ...

Nogle mennesker synes at have travlt med at have ondt i røven over de licensbetalte ting som de ikke selv bruger. Det er ikke voldsomme midler der er blevet brugt på spiludvikling.

 • 0
 • 0
#5 Deleted User

Førhen brugte DR en stor del af resourcerne på distribuering af TV programmerne. Nu, efter at Boxer har overtaget distribueringen, så må der jo være mange penge at spare her. Samme antenner, der førhen kun blev brugt at TV2 og DR - og som kostede DR over 1 milliard kroner om året at vedligeholde - bruges nu af både DR, TV2, Boxer med flere. Det betyder, at DR nok har rundt regnet en milliard mere i året i indtægt. En stor del af licensindtægterne tidligere, blev brugt på distribution. Nu hvor Boxer bruger samme master, er prisen naturligvis langt lavere.

Så det med at spare 80 millioner kroner, er vist bare rent politik. Ved at skulle spare 80 millioner kroner, får DR muligheden for at få "luget ud", med besparelser som begrundelse. Det er altid en fordel, at skulle spare indimellem, for at kunne få mulighed for at få "luget ud". Ellers, er næsten umuligt, at komme af med det, man politisk er imod. Ofte, vil man ligefrem gerne have nogle sparebudgetter med jævne mellemrum, så man kan få luget ud. Og så senere, få beviliget ekstra, så man kan bygge det op, som man ønsker selv.

 • 0
 • 0
#6 Eskild Nielsen

Førhen brugte DR en stor del af resourcerne på distribuering af TV programmerne. Nu, efter at Boxer har overtaget distribueringen, så må der jo være mange penge at spare her.

Boxer er en forretning, der skal tjene penge, og det samme er de evt. andre gatekeepere, som DR måtte benytte. Derfor er det tvivlsomt om udsendelsesomkostnignerne er blevet mindre af den grund.

Desuden er DR's omkostninger til distribution og udsendelse kun en lille del af deres samlede omkostninger.

 • 0
 • 0
#7 Christian W. Moesgaard

Mujaffa spillet blev lanceret af DR som Perker-Spillet for over 10 år siden. Selv med 10 års masive tvangsudskrevne midler har det åbenbart ikke være muligt at sætte en ny referenceramme.

At DR har valgt at spare 80 millioner ud af et konjunkturafhængigt budget på 3,6 milliarder ved at skære i PR tunge poster som f.eks. satiren, tv-avisen og børneprogrammer, er vist kun politisk spin fra Plummers&Co.

/agree

Seriøst træt af de inkompetente idioter på DR. Og så sparer de her, af alle steder.

 • 0
 • 0
#8 Deleted User

Hvis DR ville spare penge, så skulle de indføre en stress-test på alle deres tilbud. "Udfylder dette tilbud et behov der ikke med rimelighed kan forventes at blive tilbudt af markedet uden for DR, på vilkår/til en pris der gør det almindeligt tilgængeligt" eller lignende.. Væk med haveprogrammer, hit med sangen, X-factor osv osv.. TV2 og TV3 vil være mere end almindeligt begejstrede for at løfte denne opgave.

 • 0
 • 0
#9 Deleted User

Desuden er DR's omkostninger til distribution og udsendelse kun en lille del af deres samlede omkostninger.

For nogle år siden, læste jeg at udgifterne var ca. 1 milliard kroner om året - så vidt jeg husker. Det var før digitaliseringen, og boxer - og muligvis var radiodistributionsnetværket medregnet. Men, hvis beløbet er i denne størrelsesorden, er det en stor del af licensen, som bruges til distribution.

Efter digitaliseringen, har jeg læst at distribueringen af TV, har en omsætning på ca. 300 millioner kroner om året. Og en stor del af pengene kommer fra Boxer. Så idag udgør distribuering af TV ikke en stor del af DR's budget.

Men sammenlignes før og efter digitaliseringen, så er meget sandsynligt, at DR har sparet langt over 80 millioner kroner på digitaliseringen af TV årligt, og på at udleje sendemaster til Boxer. Dertil kommer gevindsten ved salg af det jordbaserede sendenet - alene i mindre renteudgifter til lån, løber det nok op i besparesler på omtrent 40-80 millioner om året.

 • 0
 • 0
#10 Eskild Nielsen

[quote] Efter digitaliseringen, har jeg læst at distribueringen af TV, har en omsætning på ca. 300 millioner kroner om året. [/quote

Det er for 5 fulde multiplex. DR fylder lige knap 1 multiplex; hertil kommer FM, DAB og satellit. - skal vi gætte ialt ca 80 - 100 mio

Før digitaliseringen var der kun 1 TV program med fuld landsdækkende distribution - skal vi gætte på den samme udgift?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere