DR stopper pengestrømmen til udvikling af onlinespil

14. juli 2010 kl. 08:596
DR skal spare 80 millioner kroner på grund af medieforliget. Det går hårdt udover udviklingen af online computerspil til dr.dk.
Artiklen er ældre end 30 dage

DR får fremover svært ved at følge op på online spilsucceser som Mujaffa, hvor spilleren i skikkelse af en andengenerationsindvandrer samlede guldkæder og blondiner op fra byens gader i sin BMW.

DR skal nemlig spare 80 millioner kroner på grund af medieforliget, og det kommer til at gå ud over udviklingen af onlinespil til dr.dk, skriver Politiken.

Fremover vil der ikke blive øremærket penge til udviklingen af onlinespil.

»Jeg må bare erkende, at det kommercielle marked er så stort, at det er svært at se, hvordan vi virkelig ville kunne gøre en forskel med vores spil,« siger kanalchef i DR, Nicolai Porsbo, til Politiken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inden for det kommende år får vikingespillet Saga præmiere. Spillet har været undervejs i tre år rammes derfor ikke af spareplanerne, skriver avisen.

DR vandt i 2004 webprisen Prix Italia for spillet Hundeparken.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. juli 2010 kl. 09:40

The Hindenburg will be hydrogen-filled.

DR får fremover svært ved at følge op på online spilsucceser som Mujaffa.

Mujaffa spillet blev lanceret af DR som Perker-Spillet for over 10 år siden. Selv med 10 års masive tvangsudskrevne midler har det åbenbart ikke være muligt at sætte en ny referenceramme.

At DR har valgt at spare 80 millioner ud af et konjunkturafhængigt budget på 3,6 milliarder ved at skære i PR tunge poster som f.eks. satiren, tv-avisen og børneprogrammer, er vist kun politisk spin fra Plummers&Co.

7
18. juli 2010 kl. 02:16

</p>
<p>Mujaffa spillet blev lanceret af DR som Perker-Spillet for over 10 år siden. Selv med 10 års masive tvangsudskrevne midler har det åbenbart ikke være muligt at sætte en ny referenceramme.</p>
<p>At DR har valgt at spare 80 millioner ud af et konjunkturafhængigt budget på 3,6 milliarder ved at skære i PR tunge poster som f.eks. satiren, tv-avisen og børneprogrammer, er vist kun politisk spin fra Plummers&Co.

/agree

Seriøst træt af de inkompetente idioter på DR. Og så sparer de her, af alle steder.

2
14. juli 2010 kl. 11:27

Kan ikke fatte hvorfor man skulle betale licens penge til udvikling af online flash spil... syne det er helt sort.

3
14. juli 2010 kl. 12:03

Og nu får vi mindre for pengene :)