Ny Windows 8 klar til gratis download i test-version

Microsoft frigiver nu den første rigtige testversion af Windows 8, som kan downloades og afprøves alle og enhver.

Den første rigtige testversion af Microsofts næste udgave af Windows, Windows 8 Consumer Preview, er nu klar til download.

Microsoft frigav i september en testversion beregnet til udviklere, som også inkluderede en testversion af Visual Studio, så Windows-udviklerne kunne prøve kræfter med den nye systemarkitektur, Windows RunTime eller WinRT, som bliver introduceret i Windows 8.

Consumer Preview-udgaven er derimod en version, som bedre kan sammenlignes med en betatest. Microsofts betatest af Windows 7 fik flere millioner brugere til at afprøve styresystemet, hvilket ifølge Microsoft var med til at gøre det muligt at lancere en færdig version med færre fejl end tidligere.

Ifølge The Verge fortalte Microsofts Windows-chef Steven Sinofsky ved præsentationen af Windows 8 Consumer Preview, at Microsofts udviklere har lavet mere end 100.000 væsentlige ændringer i styresystemet siden den testversion, som blev frigivet i september.

Hvis man har prøvet udvikler-testversionen vil man blandt andet bemærke, at der i den nye version er kommet de lovede muligheder for bedre tilpasning af Start-menuen og bedre understøttelse af mus og tastatur frem for touch til navigation i de nye Metro-baserede applikationer.

Testversionen er foreløbig kun tilgængelig på udvalgte sprog, og Microsoft understreger, at det er på eget ansvar at benyttestyresystemet til andet end test.

Her kan du læse, hvordan du kan installere Windows 8 fra et USB-lagermedie i stedet for en dvd

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (16)

Kommentarer (16)
Peter Eriksen

Det kører glimragende på en VMWare workstation 8.

Det hurtige indtryk er, at det er meget tablet orienteret, men til gengæld ret gennemarbejdet. Jeg tror der kan komme nogle ganske fede tablets ud af det. Dog savner jeg den almindelige startmenu. Man kan sagtens så sin almindelige desktop som man plejer, men startmenuen som vi kender den er helt væk - eller også kan jeg bare ikke finde den.

Peter Eriksen

Det er da værd at prøve.
Når man kører med 3 skærme som jeg gør, så er det ikke specielt hurtigt, at skulle ned i venste hjørne af den primære skærm og hover med musen for, at få start menuen op.

Det er for den sags skyld ikke nemmere i venstre hjørne hvor... ved ikke hvad vi skal kalde den menu, gemmer sig.

Max Jakobsen

Den åbnede en fane ekstra hvergang jeg atartede IE men en genstart af maskinen løste problemet, den er vel ikke fejlfri endnu.

Thomas Bundgaard

Pas - jeg har ikke lige en Windows 8-maskine stående herhjemme, men så vidt jeg kan læse mig frem til på div. sites, så er det omkring 16 GB for en nyinstallation, som MS også siger. :)

Morten Worm Due

Jeg har en 32bit installeret på en Asus EEE Box. Den melder om 10,6 GB forbrugt diskplads. Jeg har ikke tilpasset den udover at køre windowsupdate - jeg bruger den kun til netradio.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017