Doven udvikler knaldet: Outsourcede sine opgaver til kinesere

16. januar 2013 kl. 13:2117
En amerikansk udvikler i et sikkerhedsfirma er blevet taget i at outsource sine daglige arbejdsopgaver til lavtlønnede udviklere. Chefen kendte ikke til stuntet - der blev afsløret af VPN-trafik fra Kina.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»I dag vil jeg bare shoppe lidt på Ebay, spise en stor frokost og så opdatere min Facebook-profil. La, la,la.«

Sådan så hverdagen ud i adskillige måneder for en anerkendt amerikansk programmør i et stort sikkerhedsfirma.

Han havde nemlig i al hemmelighed outsourcet sit programmørjob til flere forskellige kinesiske arbejdere i den kinesiske by Shenyang.

Det skriver Theregister.co.uk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den måde kunne programmøren, der brugte aliaset ‘Bob’, i smug surfe rundt på nettet, shoppe og lave statusopdateringer på Facebook midt i arbejdstiden - uden at hans chef havde nogen anelse om, at virksomhedens arbejde i stedet blev udført et sted i Kina.

Programmøren blev oven i købet tildelt flere priser for sit gode arbejde med programmeringssprog som C, C++, Perl, Java, Ruby, PHP og Python.

Det var først, da sikkerhedsfirmaets teleudbyder, Verizon, satte sig for at undersøge, hvorfor der var pludselig var så meget VPN-trafik fra områder i nærheden af den kinesiske by Shenyang, at den dovne amerikanske programmør blev knaldet.

Sikkerhedsfirmaet, hvis navn ikke er offentligt kendt, havde nemlig i samarbejde med Verizon fået oprettet en tofaktor-godkendelse til brug af internet og tele, så sikkerhedsfirmaets medarbejdere kunne arbejde hjemmefra.

Den megen kinesiske VPN-trafik fik i første omgang Verizon-folkene til at tro, at sikkerhedsfirmaet var udsat for malware-angreb, som havde til formål at skade programmørens computer og trække følsomme oplysninger ud.

I stedet forholdt det sig sådan, at den amerikanske programmør havde sendt sine to-trins-informationer med pakkepost til Kina.

På denne måde kunne kineserne tilgå programmørens VPN-adgang og lave hans arbejde.

Medarbejderen er ikke længere ansat i den pågældende sikkerhedsvirksomhed, og angiveligt skulle han også være blevet fyret fra flere andre firmaer, hvor han havde lavet samme nummer.

17 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
16
17. januar 2013 kl. 11:15

Der står intet om at han lavede sikkerhedsarbejde i den oprindelige artikel!

Men det er en fin historie -- min første indskydelse var at give ham to kinesere mere og en lønforhøjelse, og så finde en mere restriktiv kommunikationsform.

Offshoring kan jo virke fint når den er one-on-one med udviklere man kan instruere selv og som man kan stole på kvaliteten af. Det, der ikke virker, er processen med arbejdspakker, sprogbarrierer, lag af fjerne projektledere, der blot giver arbejdspakkerne til de nyest tilkomne.

12
16. januar 2013 kl. 19:12

Jeg arbejdede engang på et andet sted end der hvor jeg er nu. Vi outsourcede en del cad-job til Indien.

Først skal man lave en arbejdspakke. Det tager næsten samme tid som at lave jobbet selv. Så skal man vente på at de laver jobbet. Det tager typisk 2-3 gange så lang tid som at lave jobbet selv. Når man så får resultatet indser man at man skal lave det meste af jobbet selv.

Ledelsen beregnede de sparede penge som timeprisforskellen gange antal timer inderne debiterede.

11
16. januar 2013 kl. 16:47

Bob er ifølge artiklen i stand til at kunne formidle alle sine arbejdsopgaver til en eller flere outsourcing virksomheder i Kina (hvor de ikke ligefrem er kendte for fantastiske evner til at snakke engelsk) imens han stadig kan dyrke sine hobbyer, desuden skal vi tro på at han kan sammmen med disse opgaver finde ekstra arbejde for flere hundrede tusind dollars om året ude i byen og også kan formidle disse opgaver til outsourcing partneren(e) og aflevere kode tilbage til kunden uden at nogen opdager noget som helst før et sikkerhedscheck afslører ham. Enten er de kinesiske udviklere så fantastiske at de leverer perfekt kode kommenteret og dokumenteret på perfekt engelsk eller også er Bob i min mening nødt til at bruge en del tid på at kvalitetssikre kode og dokumentation og jeg tror ikke på at han kan finde tilstrækkelig gode udviklere til den nævnte pris.

Jeg har deltaget i bestilling af arbejde fra en outsourcing virksomhed i Indien og kan fortælle at hver enkelt opgave tager altså en del tid i at specificere hvad skal laves, review og kommunikation tager også en del tid. En "handler" kan i min erfaring ikke have meget mere end 3-5 udviklere i sit hold før hele hans arbejdsdag er fyldt op, og det er på projekter hvor pris, scope osv. allerede er forhandlet.

Jeg tror denne artikel er en reklame for outsourcing.

14
16. januar 2013 kl. 20:21

Enten er de kinesiske udviklere så fantastiske at de leverer perfekt kode kommenteret og dokumenteret på perfekt engelsk eller også er Bob i min mening nødt til at bruge en del tid på at kvalitetssikre kode og dokumentation og jeg tror ikke på at han kan finde tilstrækkelig gode udviklere til den nævnte pris.

Nu har jeg ikke erfaring med outsourcing, men logisk set så kan jeg godt se at det er mærkeligt at han kan finde så billige og dygtige programmører i Kina. Man skulle tro at de ville få bedre tilbud af firmaer, både i Kina og andre lande.

Programmører som kan producere på langdistance er jo per definition en global vare, hvilket i en markedsøkonomi, vil betyde at udbud og efterspørgsel vil justere prisen på et globalt marked, altså at lønningerne ikke vil være lavere i Kina for denne slags arbejde.

17
17. januar 2013 kl. 11:32

Programmører som kan producere på langdistance er jo per definition en global vare, hvilket i en markedsøkonomi, vil betyde at udbud og efterspørgsel vil justere prisen på et globalt marked, altså at lønningerne ikke vil være lavere i Kina for denne slags arbejde.

Jo, i det lange løb er det rigtigt, ud fra en markedsøkonomisk synsvinkel, men nu og her er der udviklere rigtig mange steder i verden, der kan udbyde deres arbejdskraft til en lavere pris end vi kan her i Danmark -- deres pris vil selvfølgelig stige efterhånden som deres leveomkostninger stiger (fuldstændig som det skete med alle mulige andre tidligere lavtlønsområder), men ting tager tid, årtier måske.

Der er jo også andre omkostninger end løn ved af oursource/offshore (sprog/tillid/managementoverhead/kulturforskel/professionelle standarder/tidsforskel), og det er kun de virksomheder, der sætter sig ind i udfordringerne, der formår at få en succeshistorie ud af det.

9
16. januar 2013 kl. 15:49

Kan godt se skal fyres, sikkerhedsarbejde bør nok ikke havne i Kina.

  • Hvor sættes der ikke navn på manden, skal han have lov til at forsætte på den måde, har har gjort det mange gange ?
  • man kan ansætte ham til outsourcing, han har erfaring, og det har virket.

LOL

4
16. januar 2013 kl. 14:10

Gør ham til chef for outsourcing af udviklings afdelings arbejdes opgaver han har tydelig vis talent for det. Og kontakterne ser ud til at være i orden siden han kan få lavet sit arbejde tilfredsstillende.

Spild af talent og arbejdskraft.

1
16. januar 2013 kl. 13:28

Saa det er forkert naar udviklerne selv goer det, men naar ledelsen goer det, er det en god ide :D

5
16. januar 2013 kl. 14:19

Saa det er forkert naar udviklerne selv goer det, men naar ledelsen goer det, er det en god ide :D

Hvis outsourcing giver en kvalitet der er bedre end hvad ens ansatte er i stand til at producere (som jeg forstår det i dette tilfælde) så er det altid en god ide.

At give tredjepart adgang til ens arbejdsgivers VPN-netværk er dog med stor sikkerhed en overtrædelse at sikkerhedspolitikken af en grad der bør sætte en meget tæt på en fyring (alt efter hvordan de lokale arbejdsmarkedsregler nu er).

Ligeledes må det vel være en naturlig fyringsgrund når man selv går så langt for at bevise sig selv unødvendig. Det er lidt et selvmål.

7
16. januar 2013 kl. 15:19

Når han er blevet fyret for det samme nummer tidligere, så virker det underligt, at han ikke har "lukket hullet". Der findes andre måder, at lade kineserne styre hans EDB skærm på, end med en VPN forbindelse, over virksomhedens netværk. Han kunne også tage hjemmearbejde.

Hvis du arbejder som konsulentvirksomhed, og udvikler software eller elektronik for kunder, så kan du jo også outsource dit arbejde, og derved øge indtægten. Kunden spørger ikke altid til, hvor og hvordan arbejdet er gjort. Ofte, vil der være opgavetyper, som er grundlæggende for virksomheden, f.eks. udvikling af grundkomponenter og tools, der kan sendes til udvikling udenfor virksomheden, men som gør det lettere for virksomheden, at håndtere deres arbejde, fordi de har nogle "tools" der kan hjælpe med udviklingsarbejdet.

8
16. januar 2013 kl. 15:23