dotDK: Manglende opbakning er forventeligt

Det er kun naturligt, at man er lidt skeptisk over for noget nyt, siger professor Kim Viborg Andersen, der er talsmand for dotDK, der kun har en opbakning på otte procent, viser afstemning på Version2.dk.

Opbakningen til den nye danske domænenavnsadministrator dotDK er til at overskue. Kun otte procent af stemmerne på Version2.dk's barometer fandt dotDK bedst egnet til at drive den fremtidige domænenavnsregistrering, mens 47 procent pegede på den nuværende administrator Difo/DK-Hostmaster som den bedst egnede.

Men talsmand for opkomlingen i dansk domænenavnsadministration professor Kim Viborg Andersen er ikke overrasket over tallene.

»Det er forventeligt, at der er en vis skepsis over for noget nyt. Man ved, hvad man har, og DK-Hostmaster har ikke været udsat for voldsomme nedbrud og den slags ting, så det er klart, at man er mere tryg, ved det man kender,« siger han til Version2.dk.

Kim Viborg Andersen mener ikke, der er behov for at justere på dotDK's arbejde for at sikre, at der kommer en tilstrækkelig opbakning til organisationens arbejde.

»IT- og Telestyrelsen har jo arbejdet grundigt både med vores tilbud og Difo's tilbud, og de har jo fundet, at der er flere områder, hvor vores tilbud har været markant bedre, for der skal meget til at vælte en eksisterende leverandør af pinden, og det tror jeg også andre med tiden vil få øje på,« siger han.

Opbakning fra brugerne

dotDK samarbejder med domænenavnsselskabet Afilias, der i forvejen administrerer .org og .info og fra første januar også .dk, hvis det lykkes dotDK at demonstrere, at de har opbakning blandt brugerne.

I den forbindelse har DIFO været særdeles aktive i arbejdet med at markere, at kun DIFO har alle de væsentlige spillere i deres stald. Det drejer sig først og fremmest om erhvervsorganisationerne Finansrådet, Dansk Erhverv og DI, men også brugerne er godt repræsenteret med Forbrugerrådet og Dansk IT.

Men selv om dotDK gerne ser et samarbejde med de organisationer, der findes i DIFO i dag, så forventer Kim Viborg også, at det vil være muligt at få inddraget betydeligt flere grupper i støtten til dotDK og håber meget, at organisationen kan få en rækkevidde helt ned på græsrodsniveau og give brugerne en fornemmelse af, at de bliver hørt.

»Vi vil meget gerne samarbejde med organisationerne i DIFO, men vi ser også en mulighed for at komme meget længere ud end blot de store interesseorganisationer og komme i kontakt med langt bredere brugergrupper,« siger han.

DIFO skyder med skarpt

Han undrer sig desuden over den voldsomhed, som DIFO har kørt kritikken af dotDK/Afilias.

»Jeg synes, der har været tale om nogle skarpe salver. De skyder meget med skarpt, hvor vi har prøvet at være mere nøgterne og neutrale. Vi har jo ikke måttet offentliggøre vores tilbud i andet end overskrifter, men det kan vi nu, og håber derfor også, at det nu kan komme ud til en bredere kreds og få så bred opbakning som muligt,« siger han.

Version2.dk fakta

Version2.dk spurgte: Hvem mener du vil være bedst til at administrere de danske .dk-domæner? (svar i procent)

Dk-hostmaster 47,12
dotDK 8,71
En helt tredje 3,55
Det kommer ud på et 16,84
Ved ikke 23,78

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Erik Trolle

Man ved hvad man har og man ved ikke hvad man får. Sådan er med Open Source kontra den kommercielle verden, VOIP kontra fastnet telefoni, Microsoft Windows kontra Linux. Jeg kunne forsætte.

Personlig er jeg også meget i tvivl, fordi DIFO og DK-hostmaster er meget billigt. Og personligt har jeg aldrig haft problemer med dem. Så jeg tænker jo også selv som mit første afsnit.

Jeg kan godt se at dotDK har det svært for de har aldrig bevist noget.

  • 0
  • 0
Jørgen A Thomsen

Konstruktionen i den nye udbyder er den samme som i dag: en dansk forening, der styrer den tekniske administration. Det var en udbudsbetingelse. Det nye er, at til forskel fra DIFO, som har ganske få medlemmer og har nægtet relevante organisationer optagelse, så ønskerer dotDK at være bredere sammensat.

  • 0
  • 0
Per Kølle

Kære Jørgen Thomsen,

Du har ret i, at udbudsbetingelserne foreskriver, at den bydenden forening skal være dansk. Når det er sagt, så kan det undre, at selvsamme forening i sine bestræbelser på at tiltrække medlemmer, min kone f.eks., ikke er i stand til eller ikke vil fremlæge sine vedtægter. Kan man i det hele taget tale om en forening, når selvsamme (tilsyneladende) ikke er etableret? Foreløbig har vi kun hørt om diverse hensigtserklæringer fra hhv. dotDK og Afilias.

Mvh Per Kølle

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere