Donald Trump forbyder køb af netværksteknologi fra Huawei

13. marts 2020 kl. 09:294
Donald Trump forbyder køb af netværksteknologi fra Huawei
Illustration: ricochet64/Bigstock.
I den nationale sikkerheds navn forbyder Donald Trump de amerikanske teleselskaber, at købe netværksteknologi fra Huawei for statsstøtte midler.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

U.S.A.´s præsident har underskrevet et nyt stykke lovgivning, der skal forhindre amerikanske teleselskaber i at bruge statsstøtte til at købe netværksteknologi fra Huawei eller andre selskaber, der betragtes som fare for den nationale sikkerhed. Det skriver Reuters.

Loven forpligter også Det Føderale Kommunikations Agentur i U.S.A., til at yde økonomisk bistand til små internetudbydere, som skal have fjernet og udskiftet forbudt netværksudstyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Reformerne vil hjælpe os til at beskytte den vores lands vitale kommunikations netværker og samtidig sikre at U.S.A. opnår sit 5G potentiale,« lyder meldingen fra Det Hvide Hus.

Huawei benægter udgøre en sikkerhedsrisiko og har erklæret deres modstand imod reformerne.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
18. maj 2020 kl. 13:29

Er kun en klog strategi af forbyde brug af udstyr fra et firma der tidligere er afsløret i at spionere for det kommunistiske diktatur regime i Kina.

3
14. marts 2020 kl. 10:17

Det er Version2 der leger med deres "robot journalist", på et tidspunk kan Vi ikke se forskel på om det er ægte eller det rene vrøvl som herover. I kapitalismens navn (vi har ikke et bedre alternativ), så er det her igen ækelt og smagsløst i ussel marmons navn.

2
14. marts 2020 kl. 07:31

Enig, og strengt taget står der, at det er “et stykke lovgivning” (hvad det end så betyder helt konkret), og selv om jeg på ingen måde er fan af præsidenten, er der altså tale om en lov, der er vedtaget i Repræsentanternes hus og dernæst i Senatet. Det er ikke et one-man show. Det er USA, der har lovgivet om forbuddet.

1
13. marts 2020 kl. 10:06

Jeg synes ikke overskriften holder vand, i forhold til artiklen. Der er forskel på "forbyder køb af netværksteknologi fra Huawei" Og: ".. forbyder Donald Trump de amerikanske teleselskaber, at købe netværksteknologi fra Huawei for statsstøtte midler."