Domstolsstyrelsen frifundet for it-kaos i Digital Tinglysning

Illustration: Bygningsstyrelsen
500 borgere har kørt en sag mod Domstolsstyrelsen for tab, de angiveligt har lidt som følge af problemer med Digital Tinglysning. I dag afgjorde Østre Landsret sagen til styrelsens fordel.

Østre Landsret har mandag frifundet Domstolsstyrelsen i en klagesag om Digital Tinglysning.

Det skriver Danmarks Radio.

Da tinglysningen i 2009-2010 blev digitaliseret, virkede systemet i første omgang ikke, og op mod 50.000 mennesker kunne derfor ikke tinglyse deres bolighandler.

Det førte ifølge Danske Boligadvokater til betydelige tab på samlet set omkring en halv milliard kroner, og derfor gik 500 borgere sammen i et gruppesøgsmål mod Domstolsstyrelsen.

Østre Landsret har dog afgjort, at Domstolsstyrelsen ikke kan stilles til regnskab for de fejl, der opstod i det dengang nye it-system, og borgerne har således tabt sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Petersen

Dommerne har besluttet, at dommerne er udskyldige. Dommerne fra Tinglysningen skal ikke engang tilbagebetale den bonus de fik i forbindelsen med digitalisering af Tinglysningen, til trods for at projektet flere gange kørte af sporet. Indskanning af historiske dokumenter var lemfældig og mangelfuld, med det resultat at vigtige informationer er gået tabt.

Havde sagsøgerne vundet sagen, så skulle Den Digitale Tinglysning have betalt en halv milliard kroner i erstartning, og hvor skulle de få pengene fra? De kunne kun komme et sted fra: Skatteyderne. Det vil så sige os andre, der ikke har lidt et tab, og vi er så dommerne taknemmelige for, at de ikke har tynget os med den byrde, for deres egen uduelighed.

Spøg til side: Hvordan skal lignende projekter i Domstolsstyrelsen fremover styres?

  • 9
  • 0
#2 Knud Larsen

Tak for en god refleksion. Det er nok derfor at Staten næsten aldrig taber en sag, hvor ringe det end har været. Her kan man jo endda sige, at der er tale om inhabilitet. Så det kunne ikke være forventelig - der er dog også undtagelsesvis givet fri proces. Så sagsøgerne slipper for at betale de 3,2 mio kroner advokaterne = også jurister og inhabile kræver. Det har de øvrige skatteborgere så været med til at betale. Bonusserne er mig bekandt aldrig blevet tilbakaldt, hverken her eller hos Skat eller andre steder trods manglende opfyldelse af incentive.

Se også hele skandalen omkring ejendomsvurderingerne: http://skat-uret.dk/nyheder/2013-2019-ejendomsbeskatning.aspx

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere