Domstol underkender britisk overvågningslov

Det britiske parlament hastebehandlede sidste år lovgivningen DRIPA, der blandet påtvinger teleselskaber at opbevare kundernes kommunikationsdata i et år. Nu har en domstol dumpet loven, da den ikke er i overenstemmelse med retten til privatliv.

Den britiske domstol High Court har erklæret overvågningsloven DRIPA ulovlig, og dermed skal der vedtages ny lovgivning inden marts 2016.

Det skriver The Guardian.

DRIPA blev hastet igennem parlamentet for et år siden, og loven kræver blandt andet, at teleselskaber skal opbevare kundernes data i et år, ligesom den har til formål at regulere, hvornår politiet må få adgang til dem – og hvordan de må bruge dem.

Læs også: System til masseovervågning af europæiske flypassagerer er tæt på at blive til virkelighed

Men reglerne for sidstnævnte i DRIPA er uklare, og dermed beskyttes borgernes privatliv ikke tilstrækkeligt, vurderede dommerne.

Konkret kritiserede dommerne i High Court, at der ifølge DRIPA ikke er behov for en uafhængig instans til at tage stilling til, om politiet i et givent tilfælde er berettiget til at indhente og benytte en borgers kommunikationsdata.

Læs også: Forslag til vidtgående lov om sessionslogning skaber heftig debat i Frankrig

Der står i loven, at det er tilladt i forbindelse med »seriøs kriminalitet«, men det defineres ikke nærmere, hvad det dækker over, hvilket dommerne også kritiserede.

Det britiske indenrigsministerium har meldt ud, at man vil anke dommen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 René Nielsen

Da jeg læste artiklen tænkte jeg også, hvor faen vil de anke en højesterets dom hen?

Så læste jeg linket i the Guardian og så var det klart at der var et element af Google Translate over artiklen - for det var High Court som blev nævnt og det svarer vel til Landsretten.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere