Domstol slår fast: Britisk politis brug af ansigtsgenkendelse krænker menneskerettigheder

Illustration: artoleshko/Bigstock
En appeldomstol i England, The Court of Appeal, har netop afgjort, at det var ulovligt, da politiet brugte automatisk ansigtsgenkendelse i South Wales tilbage i 2019. Man regner med, at afgørelsen vil have betydning for flere sager i England.

Britisk politi brød menneskerettighederne, da det brugte ansigtsgenkendelse mod demonstranter i byen Cardiff tilbage i maj sidste år. Det har den britiske appeldomstol afgjort, skriver The Independent

Læs også: Senator vil have kontroversiel ansigtsgenkendelse bandlyst fra amerikanske demonstrationer

Domstolen har afgjort to konkrete eksempler, men man regner med, at afgørelsen kan have indflydelse på andre, lignende sager.

Brud på retten til privatliv og GDPR

Tre dommere har fastslået, at det var i strid med både den europæiske menneskerettighedskonvention og databeskyttelseslove, da politiet brugte teknologierne.

Læs også: Borgerrettighedsaktivister: Ansigtsgenkendelse førte til arrestation af uskyldig

Den britiske højesteret, der havde sagen før appeldomstolen, vurderede, at South Wales politi har scannet op mod 500.000 mennesker frem til maj 2019. Politiet i South Wales har udtalt, at man vil ’arbejde med dommen’, men at man ikke har tænkt sig at stoppe brugen af AFR-teknologien, der indtil nu har ført til 61 anholdelser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere