Domstol slår fast: Britisk politis brug af ansigtsgenkendelse krænker menneskerettigheder

2 kommentarer.  Hop til debatten
Domstol slår fast: Britisk politis brug af ansigtsgenkendelse krænker menneskerettigheder
Illustration: artoleshko/Bigstock.
En appeldomstol i England, The Court of Appeal, har netop afgjort, at det var ulovligt, da politiet brugte automatisk ansigtsgenkendelse i South Wales tilbage i 2019. Man regner med, at afgørelsen vil have betydning for flere sager i England.
12. august 2020 kl. 09:59
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Britisk politi brød menneskerettighederne, da det brugte ansigtsgenkendelse mod demonstranter i byen Cardiff tilbage i maj sidste år. Det har den britiske appeldomstol afgjort, skriver The Independent

Domstolen har afgjort to konkrete eksempler, men man regner med, at afgørelsen kan have indflydelse på andre, lignende sager.

Brud på retten til privatliv og GDPR

Tre dommere har fastslået, at det var i strid med både den europæiske menneskerettighedskonvention og databeskyttelseslove, da politiet brugte teknologierne.

Den britiske højesteret, der havde sagen før appeldomstolen, vurderede, at South Wales politi har scannet op mod 500.000 mennesker frem til maj 2019. Politiet i South Wales har udtalt, at man vil ’arbejde med dommen’, men at man ikke har tænkt sig at stoppe brugen af AFR-teknologien, der indtil nu har ført til 61 anholdelser.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
12. august 2020 kl. 12:39

Har magthaverne brug for det, skal noget så utidigt ikke stå i vejen.

1
12. august 2020 kl. 11:04

Så højesterets appel domstol har udtalt at det krænker menneskerettighederne og politiet i South Wales første udtalelse er mere eller mindre: Whatever... Det viser da kun politiets magtfuldkommenhed mere end noget andet....