Google behøver ikke følge EU's persondataforordning uden for Europa, når det handler om retten til at blive glemt. Sådan lyder EU-domstolens afgørelse ifølge den britiske avis The Guardian.
Retten til at blive glemt blev nedfæstet af EU-domstolen i 2014. Dengang afgjorde domstolen, at Google skal slette »utilstrækkelige, irrelevante eller ikke længere relevante« data fra sine resultater, når en EU-borger anmoder om det.
Ingen forpligtelse uden for EU
Tirsdag afgjorde domstolen så, at der i henhold til EU-lovgivningen ikke er nogen forpligtelse for en søgemaskine til at udvide kendelsen fra 2014 ud over EU-landene.
Domstolen tilføjede imidlertid, at en søgemaskineoperatør skal træffe foranstaltninger for at sørge for, at internetbrugere uden for EU ikke kan finde disse oplysninger.
»Balancen mellem retten til privatliv og beskyttelse af personoplysninger på den ene side og informationsfriheden for internetbrugere på den anden side vil sandsynligvis variere markant rundt om i verden,« skriver domstolen i sin beslutning.
Tillige mener domstolen, at retten til at blive glemt ikke er en 'absolut' ret.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.