Domstol: Ret til at blive glemt på Google gælder ikke udenfor EU

Illustration: bigstock
Søgemaskiner behøver ikke fjerne følsomme personoplysninger i lande uden for EU.

Google behøver ikke følge EU's persondataforordning uden for Europa, når det handler om retten til at blive glemt. Sådan lyder EU-domstolens afgørelse ifølge den britiske avis The Guardian.

Retten til at blive glemt blev nedfæstet af EU-domstolen i 2014. Dengang afgjorde domstolen, at Google skal slette »utilstrækkelige, irrelevante eller ikke længere relevante« data fra sine resultater, når en EU-borger anmoder om det.

Ingen forpligtelse uden for EU

Tirsdag afgjorde domstolen så, at der i henhold til EU-lovgivningen ikke er nogen forpligtelse for en søgemaskine til at udvide kendelsen fra 2014 ud over EU-landene.

Domstolen tilføjede imidlertid, at en søgemaskineoperatør skal træffe foranstaltninger for at sørge for, at internetbrugere uden for EU ikke kan finde disse oplysninger.

»Balancen mellem retten til privatliv og beskyttelse af personoplysninger på den ene side og informationsfriheden for internetbrugere på den anden side vil sandsynligvis variere markant rundt om i verden,« skriver domstolen i sin beslutning.

Tillige mener domstolen, at retten til at blive glemt ikke er en 'absolut' ret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Claus Bobjerg Juul

Google konto

Hvad har en Google konto med search at gøre?

EU domstolen siger bare at du (og EU) (intet med konto) ikke har juridisk mulighed for at sikre at retten til at blive glemt håndhæves uden for EU. dvs at Google skal sikre at hvis du har bedt om at blive slettet i deres search, så vil denne sletning juridisk kun gælde for search resultater foretaget inden for EU.

  • 3
  • 0
#3 Torben Leth

Søger normalt altid på en EU og en US Google (via VPN) når jeg skal finde info på personer, nogen der kender til en måde at gøre det som er nemmere? Er så irriterende man ikke kan finde alt relevant info på begge.

Nogen der har oplevet en region med mindst fjerning af search resultater?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere