Domstol ophæver midlertidigt svensk 5G-forbud mod Huawei

Förvaltningsrätten i Sverige har ophævet det forbud, som satte en stopper for brugen af 5G-udstyr fra Huawei i det svenske mobilnet.

Domstolen Förvaltningsrätten i Sverige har ophævet et forbud, der skulle udelukke selskaber, som bruger Huawei-udstyr, fra et kommende 5G-udbud.

Det skriver mediet Mobil.nu.

Tidligere i efteråret besluttede den svenske post- og telestyrelse i samarbejde med det svenske forsvar og sikkerhedsmyndigheden Säpo at indføre forbuddet mod Huawei-udstyr.

Dengang lød det, at teleselskaber, der brugte udstyr fra enten Huawei og ZTE, ikke måtte deltage i det kommende 5G-udbud.

Læs også: Svenske myndigheder forbyder Huawei i 5G-net

Nu er Förvaltningsrätten gået ind i sagen og har konkluderet, at der ikke er hjemmel i svensk lovgivning til at udstede den slags forbud.

Förvaltningsrättens afgørelse betyder, at teleselskaber alligevel ser ud til at kunne deltage i udbuddet, selvom de benytter sig af udstyr fra Huawei eller ZTE.

Afgørelsen har samtidig ført til, at 5G-auktionen er blevet udskudt til et senere tidspunkt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Michael Cederberg

For alle teleselskaber vil være bange for at man ikke kan få "reservedele" til kinesisk 5G udstyr, at andre lande ikke vil tillade sammenkobling med teleselskaber der bruger kinesisk udstyr, etc.

Der er ingen tegn på at konflikten mellem vesten og Kina bliver mindre. I praksis kommer vesten ikke til at indrette sig efter Kinas ønsker med mindre Kina besejrer vesten i krig. Jeg har svært ved at se Kina bøje sig for vestlige krav - det vil være døden for det kinesiske styre. Og vores værdier og opfattelse af verden er ikke kompatible. Det bliver kun værre. Dem der vælger den forkerte side får problemer.

  • 5
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere